На Суспільному Запоріжжя обладнали нову студію для visual-радіо

На Суспільному Запоріжжя обладнали нову студію для visual-радіо

4 лют. 2019

Нову студію для visual-радіо обладнали на Суспільному Запоріжжя.

4 лютого о 12:15 на радіо і ТБ Запорізької філії Суспільного буде представлена програма "Між нами". А вже у березні стартує програма "На часі", що виходитиме в ефір о 17:15.
Команда UA: Українське радіо Запоріжжя вже має досвід роботи у телевізійному форматі, ділиться продюсерка філії Наталія Андреєва. Водночас наявна студія радіо не дозволяла інсталювати необхідну кількість техніки, яка б забезпечувала телевиробництво.

"Ще влітку минулого року ми запропонували радіоведучим розкрити секрети роботи в ефірі, а тому робили трансляції всіх прямоефірних проектів на Facebook-сторінку UA: Українське радіо Запоріжжя. Відтак наша аудиторія отримала можливість не тільки потрапити "за лаштунки", а й побачити спікера, його емоції та жести. Тоді ми змогли організувати трансляцію лише у соцмережі через звичайну веб-камеру. Наступним кроком було включення радіо у ранкове шоу телеканалу "Запоріжжя". Так ведучі радіо стали частково телеведучими. Нам сподобалося. Як і гостям, що приходили на ранкову радіопрограму "Вголос", адже тепер їхня інформація потрапила на всі платформи Суспільного і мешканці Запоріжжя могли самі обирати, з радіо, телебачення чи інтернету її отримувати", — сказала Наталія Андреєва.

Завдяки волонтерам та колегам із німецького суспільного "MDR" Суспільне Запоріжжя отримало сучасний радіопульт, який розмістили у колишній студії телебачення, і робота зі створення повноцінного visual-радіо відновилась.

Провідні інженери філії, системні адміністратори й оператори разом підключали усі необхідні комунікації, радійники опановували нове обладнання. Головна режисерка філії Світлана Кочкарьова разом із продюсеркою Наталією Андреєвою працювали над декораціями та освітленням.

"Студія насправді камерна, а тому наші гості будуть почуватися як вдома", — зазначила продюсерка Запорізької філії Суспільного.