На Суспільному Запоріжжя стартує новий сезон #Звітів_наживо

На Суспільному Запоріжжя стартує новий сезон #Звітів_наживо

27 лют. 2019

На Суспільному Запоріжжя стартує новий сезон #Звітів_наживо. Перший випуск оновленого проекту вийде в ефір 28 лютого о 19:20.

#Звіти_наживо — це всеукраїнський проект команди UA: СУСПІЛЬНЕ МОВЛЕННЯ та громадського руху «ЧЕСНО», де чиновники різних рангів і структур звітують про роботу своїх підрозділів: як про досягнення, так і про помилки. Минулоріч теми #Звітів_наживо на Суспільному були однаковими для усіх регіонів. Цього року вони різні у кожній області. Також оновлено весь графічний “одяг” програми.

“Цього року ми оновили #Звіти_наживо, врахувавши досвід роботи усіх регіональних команд. У кожній філії окремо вирішуватимуть, яка тема для мешканців області цього місяця найбільш актуальна. Особливу увагу плануємо приділити правоохоронним органам. Також у програми змінилася графіка — вона стала більш сучасною і лаконічною. Ми бачимо у цьому проекті великих потенціал: такі звіти мають стати вагомим інструментом регулярного контролю місцевої влади, налагодження діалогу громадян із чиновниками”, — каже генпродюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

За концепцією програми, до обговорення в прямому ефірі, крім представників влади, залучають журналістів, незалежних експертів та громадськість. Тривалість кожних #Звітів_наживо — 52 хвилини. Разом із гостями та експертами журналісти Суспільного шукатимуть відповіді на питання, що турбують мешканців краю: куди витрачаються кошти з місцевих бюджетів або наскільки відкритими є суди, митниці, прокуратури тощо.

"У 2018 чиновники зрозуміли, що звітувати не страшно. Цього ж року докладемо максимум зусиль, щоб поглибити теми й порушити нові проблеми. Особливу увагу будемо приділяти звітам мерів, адже це практично завершення каденції. Що зроблено? Що не зробили? Чому не вдалося? Звітування перед громадою має стати доброю традицією, а суспільний мовник для цього чи не найкращий майданчик", — каже Віта Думанська, координаторка руху "Чесно".

"#Звіти_наживо для нас завжди випробування: для журналістів — перевірка професійності у пошуку правильних запитань, для чиновників — перевірка на чесність та відкритість, готовність співпрацювати та працювати на користь громади. Цього року будемо запрошувати звітувати різні профільні департаменти, що відповідають за життя міста чи області. Адже важливо говорити не лише про "зради", а й про "перемоги". Чого буде більше, покаже час та #Звіти_наживо, — зазначає продюсерка Суспільного мовника Запоріжжя Наталія Андреєва.

28 лютого гостем #Звітів_наживо на Суспільному Запоріжжя мав стати голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак. Втім через хворобу чиновник не братиме участі в ефірі. Натомість експерти у студії аналізуватимуть публічний звіт голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля. До обговорення долучаться: Роман П’ятигорець — політолог, голова обласного осередку ГО "Комітет виборців України" та Костянтин Денисов — економіст, викладач кафедри міжнародної економіки ЗНУ.

Поставити своє запитання можна протягом ефіру за телефоном: (061) 239-02-19 (вартість дзвінків згідно з тарифом вашого оператора).

Онлайн-трансляцію #Звіти_наживо дивіться на сторінці Суспільного Запоріжжя у Facebook.