"Президентська колиска" — спецпроект Суспільного про малі батьківщини Президентів

16 кві. 2019

15 квітня на сторінках Суспільного мовника в соціальних мережах стартував проект "Президентська колиска", що познайомить аудиторію з місцем народження — малими батьківщинами — Президентів України.

Серію відеороликів підготували регіональні філії Суспільного: UA: РІВНЕ, UA: ЧЕРНІГІВ, UA: СУМИ, UA: ОДЕСА та Дніпровська філія. Протягом цього тижня ролики розміщуватимуть на діджитал-платформах Суспільного.

Ідею проекту подала продюсерка Рівненської філії Суспільного Інна Білецька. За задумом, журналісти регіональних Суспільних мовників покажуть місця, де навчалися майбутні керманичі країни, знайдуть однокласників і просто знайомих дитинства, покажуть вулиці, дороги та мешканців. Кожне відео має додаткову назву — найбільш відому цитату кожного з Президентів.

До зйомок долучилися п’ять філій, а постпродакшн зробила команда UA: РІВНЕ.

“До другого туру виборів ми хотіли розповісти про малі батьківщини кандидатів у Президенти. Але нам здалося, що цього замало, і ми вирішили дати ширшу картину: тому тепер щодня протягом тижня на сторінці UA: Суспільне мовлення та регіональних платформах ви зможете дивитися відео про рідні місця всіх минулих Президентів і в п’ятницю ще два — про кандидатів! Приємного перегляду!” — розповідає генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.