Суспільне Запоріжжя – інформаційний партнер конкурсу «Спадщина – 2019»

Суспільне Запоріжжя – інформаційний партнер конкурсу «Спадщина – 2019»

17 кві. 2019

Суспільне Запоріжжя інформаційний партнер конкурсу «Спадщина – 2019»

18 квітня у Запоріжжі відбудеться фінальний концерт 18-го Обласного конкурсу творчості патріотичного спрямування «Спадщина – 2019».

Суспільний мовник Запоріжжя став інформаційним партнером події.

«Спадщина» – це щорічний конкурс хореографічних і вокальних творів патріотичного спрямування. Проводить конкурс Обласний центр патріотичного виховання молоді Запорізької обласної ради за підтримки Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької обласної державної адміністрації. Участь у ньому у відповідних категоріях беруть аматори і професіонали.  На перших етапах відбувається районний і зональний відбір, потім – обласний. І і ІІ тури проходили з 1 березня по 2 квітня. У відбіркових турах було переглянуто близько 400 номерів, а на фінальному етапі буде представлено 31 конкурсний номер.

ranok_zp_spadshchyna

У ранковому шоу Запоріжжя Суспільного поговорили з Іриною Хорольською, провідною фахівчинею Обласного центру патріотичного виховання молоді. Як членкиня журі відбіркових турів, вона була вражена кількістю учасників, якістю номерів, високим рівнем підготовки кожного району.

“Нас дуже здивували учасники в номінації “Пісні народжені в ООС”. Сильні вокалісти. Дуже емоційні. Коли вони виконували свої твори, була тиша в залі, завмирали всі, судді навіть забували щось писати, оцінювати”, - поділилася враженнями Ірина Хорольська. Також вона відзначила, що в цьогорічному конкурсі було багато хореографічних номерів, а до фінального туру найбільше учасників пройшло в категорії “Українська народна пісня”.

“У фіналі суддям доведеться робити важкий вибір. Усі талановиті, усі готові боротися за перемогу” - сказала Ірина Хорольська і розповіла про підготовчі етапи концерту, увагу до режисури фінальних номерів. Організатори допомагають учасникам використати можливості великої сцени “на повну”: відеосупровід, світлові ефекти тощо.

У фінальному обласному турі конкурсу буде визначено переможців у категоріях «Ліга Дебютантів» та «Ліга Лауреатів» за номінаціями: «Класика патріотичної пісні», «Пісні, народжені в АТО / ООС», «Українська народна пісня», «Коли співають солдати», «Народна хореографія», «Сучасна хореографія».

Фінальний концерт відбудеться 18 квітня о 12:00 у залі Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. В. Г. Магара.

Докладніше дивіться в ранковому шоу Ранок: Запоріжжя