Інформаційний вечір «Суспільне. Спротив»: Світлана Стеценко, Віталій Гамадин, Ольга Герич

Інформаційний вечір «Суспільне. Спротив»: Світлана Стеценко, Віталій Гамадин, Ольга Герич

13 бер. 2023

Продовжуємо розповідати про команди ведучих всеукраїнського проєкту «Суспільне. Спротив», який виходить на місцевих телеканалах Суспільного Мовлення, включно із Суспільне Крим, та на супутниковому каналі Суспільне Новини щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00

Ще одна трійка ведучих інформаційного вечора — Світлана Стеценко, Віталій Гамадин, Ольга Герич — розповіли нам, що їх мотивує та допомагає «тримати інформаційний стрій». 

Читайте також: «Суспільне. Спротив»: Олександр Єльцов, Олеся Вакуленко, Юлія Девда

Світлана Стеценко

На запитання «Звідки ви?» Світлана відповідає: «З Лівобережної України». Бо рідним містом для неї є Кременчук. Згодом — було 10 років у Харкові. Там і познайомилася з Суспільним, працюючи на філії кореспонденткою новин, а потім у команді міжрегіонального проєкту «Ранок на Суспільному». Згодом стала його ведучою, переїхала до Києва. Тепер прокидатись рано-вранці не доводиться, бо Світлана Стеценко працює на ефірах «Суспільне. Спротив» увечері. 

— Я тут заради перемоги. Це те, що я вмію робити, моє поле бою. Навіть під час повітряної тривоги ми вийдемо в ефір з укриття. Буквально на колінках зверстаємо випуск, але кожен злочин російських терористів в Україні ми зафіксуємо. Ми разом тримаємо інформаційний фронт, і разом з цим тримаємо себе.

Що допомагає боротися і йти далі? 

 — Після ефірів глядачі пишуть у соцмережах. Особисто мене це мотивує, і перед початком наступного ефіру я думаю саме про їхні повідомлення. Наша команда налаштована на розвиток, тому фідбек ми цінуємо. Крім роботи намагаюся наближати нашу перемогу і як волонтер. Користуюся тими ресурсами, які в мене є. Це контакти людей, які можуть і хочуть допомогти. Маю дійсно надійних друзів, які ведуть потужну волонтерську роботу. Бути в оточенні таких людей — це те, що допомагає триматися і мотивує найбільше. Сміливість українців.

Віталій Гамадин

Працює на Суспільному з часу його створення з перервою у кілька місяців. Спершу в інформаційному мовленні — ведучим новин на Суспільне Львів, згодом — в суспільно-політичних проєктах. Був керівником і ведучим проєктів «Виборчий округ», «Звіти. Наживо», щоденних прямоефірних проєктів «Тема дня», «Сьогодні. Головне». Навчався на факультеті журналістики Франкового вишу. Ведучий інформаційного вечора «Суспільне. Спротив».

Читайте також: Карина Галунова, Суспільне Запоріжжя: «Перший місяць роботи у війні я плакала весь час»

Якою є ваша боротьба задля спільної перемоги? Що мотивує?

— Не захищаю свою країну зі зброєю в руках, тож принаймні на інформаційному полі працюватиму і викладатимусь на всі 100%. Що мотивує мене боротися? Все просто: це рідні люди. Ціную те, що можу бачити свою сім’ю щовечора кілька годин, бо довше сьогодні не дозволяє графік роботи. Вважаю, що я там, де і мав би бути. Відчуваю себе на своєму місці у великій команді Суспільного, на якій би посаді я не працював.

Ольга Герич

Ольга Герич приєдналася до команди Суспільного у жовтні 2022-го. Навчалася у Львівському національному університеті імені Івана Франка на факультеті журналістики. У телевізійній журналістиці — з 2005 року. Ведуча інформаційних випусків у межах інформаційного вечора «Суспільне. Спротив».

— Саме робота на телебаченні виявилася особливо цікавою: знайомства з новими людьми, зйомки, прямі ефіри — ця справа захоплює, — каже Ольга Герич. — Зараз ми працюємо на інформаційному фронті, це складний час, бо, на жаль, ми щодня маємо багато трагічних новин, про які нам доводиться розповідати людям.

Що мотивує вас у роботі на Суспільному? 

— Люди — вони чудові: натхненні, професійні, щирі. Це робота в команді, де всі готові допомогти одне одному. Робота тут — це можливість спробувати для себе нові та цікаві формати, де високо цінують стандарти  журналістики. Особливо надихають мої колеги, які працюють зараз в регіонах, де війна дуже близько — Запоріжжя, Дніпро, Харків, Херсон. Вони попри всі ризики й небезпеки, залишаються жити і працювати там, знімати фантастичні матеріали. Вони роблять це оперативно і професійно — це дуже цінно і це надихає.

Про що мрієте повідомити у випуску новин? 

— Я, як і мільйони українців зараз, живу очікуванням Перемоги України у війні. Це найважливіше! Мрію, щоб один із наших випусків новин розпочався зі слів: «Війна закінчилася. Ми перемогли!»

Дивіться «Суспільне. Спротив» щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 на телеканалі Суспільне Новини та усіх місцевих телеканалах Суспільного, включно із Суспільне Крим.

Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00. Онлайн «Суспільне. Спротив» можна переглядати на сайтах місцевих телеканалів Суспільного Мовлення,  і на ютуб-каналах Суспільне РівнеСуспільне Ужгород та Суспільне Львів.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії і супутникові телеканали Суспільне Новини та Суспільне Крим. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.