Суспільне Запоріжжя - інформаційний партнер

Суспільне Запоріжжя - інформаційний партнер "Еко Форуму - 2019"

29 тра. 2019

З 29 до 31 травня у Запоріжжі відбуватиметься спеціалізований міжнародний екологічний форум "Еко Форум – 2019". Суспільний мовник Запоріжжя став інформаційним партнером події. Усі три дні форуму на локації працюватиме виїзна студія UA: Українське радіо Запоріжжя.

Еко Форум - це вагома подія для Запорізького краю, тому що тема екології для нас актуальна і важлива. Дуже цікаво послухати експертів, які можуть поділитися своїм досвідом у поліпшенні довкілля, використанні екологічно корисних технологій”, – коментує подію лінійна продюсерка Українського радіо у Запоріжжі Людмила Долженко.

“Еко Форум – 2019” у Запоріжжі відбувається вже втретє і триватиме три дні. Організатори події: Міністерство екології та природних ресурсів України, Міністерство освіти і науки України, Запорізька міська рада, Запорізька обласна державна адміністрація, Запорізька торгово-промислова палата, Комітет підприємців з питань природокористування та охорони довкілля при ТПП України, Запорізький обласний союз промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал», Місцева асоціація органів місцевого самоврядування «Регіональний центр розвитку спроможних територіальних громад Запорізької області», Громадська організація «Запоріжжя. Платформа Спільних Дій».

Традиційно, в рамках заходу заплановані виставки, конференції, презентації, семінари, майстер-класи. Як зазначають організатори, цьогоріч Форум стане дискусійним та комунікаційним майданчиком для влади, бізнесу та громадськості, а також представить на виставковій експозиції і секціях форуму актуальні технології та питання захисту довкілля.

Супільний мовник Запоріжжя висвітлює подію і спілкується з організаторами й учасниками в студії UA: Українське радіо Запоріжжя та на локації Форуму. Щодня з 29 до 31 травня на слухачів чекають спецвипуски сорокап’ятихвилинні етери за участю громадських діячів і практиків еко руху.

Ми працюємо в режимі прямого включення з місця події. Це дисциплінує. Це командна робота і своєрідний виклик для творчого колективу, – говорить Людмила Долженко.  – Така робота мобілізує: ми вчимося працювати не просто в прямому ефірі, але в екстремальних умовах, коли потрібно, щоб усе відбувалося миттєво. Це потребує також підготовчої роботи. Ми намагалися запросити цікавих спікерів, які можуть розповісти про власний еко-досвід”.

Першого дня роботи виїзної студії в ній побували громадські активісти та підприємці. Костянтин Кутик, директор ТОВ “Еко Техно Інновації”, розповів про використання сонячної енергії в приватному домогосподарстві. Віталій Вітюк, менеджер проекту "Забезпечення населених пунктів чистою водою",  докладніше представив його слухачам. Голова ГО “Планета – ботанічний сад” Сергій Кунатенко розповів про впровадження екологічного проекту "Сінергія". Також до виїзної студії завітала в. о. директора Департаменту стратегії та європейської інтеграції Міністерства екології та природних ресурсів України Наталія Трофименко.

Розмови з цими та іншими гостями дивіться і слухайте у спецвипусках UA: Українське радіо Запоріжжя о 17:15 на нашій сторінці в мережі “Фейсбук”. Також про “Еко Форум - 2019” можна докладніше дізнатися у випусках новин “Телекур’єр” на телеканалі “Запоріжжя”.