“Якісне медіависвітлення парламентських перегонів 2019” - майстерня на Суспільному Запоріжжя

“Якісне медіависвітлення парламентських перегонів 2019” - майстерня на Суспільному Запоріжжя

24 чер. 2019

24 червня на Суспільному Запоріжжя відбулася журналістська майстерня від громадянської мережі ОПОРА “Якісне медіависвітлення парламентських перегонів 2019: як писати про вибори й де шукати теми”.

Позачергові парламентські вибори, фактично, основна тема сьогодні. Стежити за перебігом, висвітлювати ключові моменти виборчих перегонів - важливо для нас. Та ще більш важливо - дотриматися журналістських стандартів у подачі політичних новин, щоб виборці отримували збалансовану інформацію та максимально точну картину виборчого процесу. Саме тому ми звернулися до Громадянської мережі ОПОРА з проханням поділитися їхнім досвідом роботи з цією складною темою”, - прокоментувала подію продюсерка Суспільного мовника Запоріжжя Наталія Андреєва.

Майстерню провела комунікаційна менеджерка Громадянської мережі ОПОРА  Катерина Жемчужникова.

Під час заходу обговорили, як допомогти своїй аудиторії розібратися у виборчому процесі, як писати про вибори незаангажовано і де шукати незалежних експертів, якщо деякі з них уже стали політичними фігурами. А також на практиці спробували пошук сюжетів та історій, які допоможуть розкрити тему виборів та зроблять її цікавою і доступною для широкого кола людей.

Ми хотіли поговорити з колегами із Запоріжжя про основні правила, яких варто дотримуватися під час висвітлення виборчого процесу. І про те, що варто говорити не лише про одіозних політиків, а й про процес. Бо громадяни в першу чергу мають бути поінформовані щодо забезпечення своїх виборчих прав. Я вважаю, що нам усе вдалося: журналісти відкрили календарний план і вже спланували якісь сюжети, котрі можна зробити про виборчий процес, про демократію як таку, не говорячи виключно про моменти агітації чи порушення виборчого законодавства”, - розповіла Катерина Жемчужникова.


Представники ОПОРИ не лише поділилися досвідом, але й запропонували  журналістам свою допомогу в роботі над сюжетами й новинами про виборчий процес.

Контактні дані ОПОРИ: Ганна Дворна, офіційна спостерігачка Громадянської мережі ОПОРА в Запоріжжі, 099-372-72-80.