Жителям прифронтового Гуляйполя передали гуманітарну допомогу від команди Суспільне Запоріжжя

Жителям прифронтового Гуляйполя передали гуманітарну допомогу від команди Суспільне Запоріжжя

19 лип. 2023

Розтрощені  будинки,  обгорілі садиби, понівечені комунікації. Сюди не ходить громадський транспорт, не завжди є змога довезти продукти харчування та речі першої необхідності — таким сьогодні стало Гуляйполе Запорізької області. Колишня махновська «Вільна територія» майже від початку війни перебуває під постійними обстрілами ворожої артилерії. Із понад 13 тисяч жителів (за даними 2020 року) нині тут, на лінії вогню, залишаються жити 1400 людей. Більшість  місцевих  покинули  місто, частина загинули від бойових дій. 

Знімальна група Суспільне Запоріжжя у супроводі рятувальників Державної служби із надзвичайних ситуаці доставила гуляйпільцям гуманітарну допомогу, яку зібрали працівники філії. У поїздку вирушили журналісти Карина Галунова та Максим Савчук. 

Читайте також: Суспільне Одеса — інформаційний партнер проєкту «Як ми боремося: історії українського спротиву»

«Гуляйполеодне з найбільш постраждалих від війни міст Запорізької області. Тривалий час тутешні люди живуть в надскладних умовах. Це терторія, куди не пускають навіть волонтерів — тільки ДСНС. Тому колектив Суспільне Запоріжжя вважає за необхідне підтримувати це відважне місто, яке на зло для ворога і незважаючи ні на що залишається живим», — говорить менеджерка Суспільне Запоріжжя Маріанна Гура.

 

У складі гуманітарного вантажу від команди Суспільного для гуляйпільців — кава, чай, цукор, солодощі, продукти харчування, засоби гігієни, корм для тварин, окопні свічки від волонтерів та питна вода, якої жителям Гуляйполя критично бракує.

«Поглянути в очі місцевих жителів, з якими нашій групі вдалося побачитися під час передачі гуманітарної допомоги, — замість розмов:  люди радіють, що вони не самі в цей складний час. Розуміти, що свої тебе не покинули в біді, це вкрай важливо і дає сил триматися до перемоги», —  говорить журналістка Суспільне Запоріжжя Карина Галунова. 

Про те, як живе Гуляйполе сьогодні та про рятувальників, які працюють на лінії фронту, дивіться в сюжеті від Суспільне Запоріжжя. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від Суспільне Запоріжжя — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: