Суспільне Запоріжжя покаже фільм про Олега Сенцова “Етапом через пів землі”

Суспільне Запоріжжя покаже фільм про Олега Сенцова “Етапом через пів землі”

12 лип. 2019

13 липня UA: Суспільне мовлення долучиться до всесвітнього дня солідарності з Олегом Сенцовим #SaveOlegSentsov. У день народження українського кінорежисера Олега Сенцова, якого незаконно утримують у в’язниці Російської Федерації, Суспільний мовник України транслюватиме фільм “Етапом через пів землі”. Цей фільм про українських політв’язнів створили і надають нам наші колеги, Громадське телебачення. В етері Суспільного Запоріжжя фільм ітиме в суботу о 15:00.

Суспільне Запоріжжя неодноразово долучалося до акцій на підтримку українців, ув’язнених у Росії. І сьогодні для нас документальна стрічка “Етапом через пів землі” - це не лише підтримка Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Це фільм, що нагадує нам про всіх інших українців, яких незаконно ув’язнено в тюрмах Російської Федерації. Ми маємо пам’ятати про це, ми маємо нагадувати світу і країні-агресору, що наша вимога не змінилася: українські політв’язні мають бути звільнені, українські військовополені мають бути звільнені”, - сказала продюсерка Запорізької філії Суспільного Наталія Андреєва.

Як зазначено на сайті Громадського, фільм розповість про двох політв’язнів - Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Їх утримували в СІЗО в Москві, судили в Ростові, перевозили етапами на Урал і аж до російської Арктики. Знімальні групи Громадського  побували у ключових містах на шляху цього етапу — Москві, Ростові, Челябінську, Лабитнангі — та дізналися, в яких умовах утримують ув’язнених, які люди опікуються ними там, куди не допустили українських консулів, куди й донині складно дістатися адвокатам.