Виїзна студія UA: Українське радіо Запоріжжя – на «Родинному Арт-Пікніку»

Виїзна студія UA: Українське радіо Запоріжжя – на «Родинному Арт-Пікніку»

19 сер. 2019

У суботу, 17 серпня, на площі Маяковського відбувся п’ятий щорічний фестиваль «Родинний Арт-Пікнік». Суспільний мовник Запоріжжя як генеральний інформаційний партнер висвітлював подію. Зокрема, на локації працювала виїзна студія UA: Українське радіо Запоріжжя.

«Я не вперше працюю на виїзних студіях, але завжди кожен виїзд – новий досвід. Бо це нова локація, нові гості і нові несподіванки, які додають родзинки, не дають заспокоюватися, розслаблятися, — розповідає керівниця творчої групи радіо Оксана Гладій. — Працювати в затишній звичній студії легше, ніж на виїзді, ніщо не заважає зосередитися на темі й гостях. А на локації завжди поруч проходять люди, фотографуються, залишаються послухати – все це відвертає увагу ведучого. До того ж, у виїзній студії треба вміти орієнтуватися швидко: все відбувається не тільки наживо, але й у ритмі нон-стоп. І це непросто. Двоє з трьох наших ведучих цього разу вперше вели такий ефір і, гадаю, їм усе добре вдалося».

 

Як розповів організатор «Арт-Пікніка» Олександр Кахай, головна ідея щорічного фестивалю створити душевне свято, на якому можна і відпочити, і навчитися чомусь новому. Тож на цьогорічному арт-пікніку для гостей працювали майданчики дитячої футбольної школи, ментальної арифметики, школи робототехніки, «Королівство краси», діяв ярмарок професій з експозицією спецтехніки, майданчик патріотичних громадських організацій, локація правозахисників тощо. Студенти Хортицької реабілітаційної академії проводили майстер-класи з розпису, ліплення, створення мандали, заохочували людей з інвалідністю займатися мистецтвом і розкривати себе.

Представники цих майданчиків і локацій упродовж фестивалю розповідали ведучим виїзної студії UA: Українське радіо Запоріжжя про свою участь в «Арт-Пікніку», професійну діяльність і захоплення. З гостями спілкувалися ведучі Олександр Пашненко, Герман Дубінін та Володимир Єгунов.

Про свої враження від роботи у виїзній студії розповів Герман Дубінін:

«Це був мій дебют, мій і мого колеги Володимира Єгунова. Ми дуже вдячні Олександрові Пашненку, який уже маючи досвід роботи у виїзній студії, тримав канву, підстраховував нас. Я хвилювався напередодні, тому що поточні ефіри звик готувати заздалегідь: я знаю свого гостя, іноді - багато років, маю принаймні день або пів дня пошукати в інтернеті якусь додаткову інформацію, скласти запитання. А тут гості підходили одразу в ефір. Я думав, ми розгубимося з Володею чи не зможемо імпровізувати, але ці люди були дуже цікаві, а у цікавої людини завжди є що запитати. Тож, вважаю, ми для першого разу дуже непогано спрацювали».

 

Трансляція тривала дві години, стежити за нею наживо можна було на сторінці в мережі «Фейсбук». А до початку ефіру співробітники UA: Українське радіо Запоріжжя теж долучилися до ярмарку професій та розповідали всім охочим про особливості роботи на радіо й професії радіоведучого.