«Створюй із Суспільним» – оголошено творчий відбір телепрограм для UA: ЗАПОРІЖЖЯ

«Створюй із Суспільним» – оголошено творчий відбір телепрограм для UA: ЗАПОРІЖЖЯ

2 вер. 2019

З 2 вересня 2019 року стартує програма співпраці з регіональними офісами UA: Суспільне мовлення «Створюй із Суспільним». UA: ЗАПОРІЖЖЯ оголошує відкритий відбір творчих проєктів для розміщення в ефірі телеканалу у 2020 році. 

Прийом заявок триває до 20 вересня.

«Ми шукаємо 50 проєктів, що якнайкраще розкриватимуть потенціал кожного регіону країни. Наша мета – якісний пізнавальний телеконтент в ефірі усіх філій UA: Суспільне мовлення. Особливим викликом цього відбору є регіональна складова: адже треба зосередитися на області, в якій мовить конкретна філія, і водночас програми мають бути зрозумілі та цікаві й сусідам, усій країні, оскільки ми хочемо запровадити постійний обмін такими програмами між регіонами», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення UA: Суспільне мовлення Марія Фрей. 

Замовлення UA: Суспільне мовлення для творчого відбору містить телевізійні програми 4 напрямів:

  • для дитячої аудиторії віком 2-4 роки;
  • для дитячої аудиторії віком 5-7 років;
  • про локальний туризм, привабливість регіону; 
  • про культурно-освітнє життя регіону.

Програма «Створюй із Суспільним» розрахована на проєкти загальною вартістю реалізації від 50 000 до 750 000 гривень. Суспільний мовник залишає за собою право реалізувати вибрані проєкти у співпраці з донорськими організаціями. Бюджет проєкту не може передбачати закупівлю обладнання.

Відбір здійснюватиметься у три етапи:

1) 02.09–20.09 – Збір заявок філією UA: ЗАПОРІЖЖЯ;

2) 23–30.09 – Пітчинг ідей філією UA: ЗАПОРІЖЖЯ;

3) 01–18.10 – Захист проєкту (на рівні генеральних продюсерів центрального офісу Суспільного).

Що потрібно для участі в конкурсі?

Для участі в конкурсі потрібно:

З усіма умовами конкурсу і критеріями відбору можна ознайомитися у Замовленні.

Хто може брати участь у конкурсі?

До конкурсу запрошуються творчі команди будь-яких форм власності та організаційно-правових форм, а також фізичні особи-підприємці, що мають:

  • досвід роботи у сфері створення відеоконтенту (з можливістю підтвердження);
  • налагоджені контакти з інституціями обраної конкурсної теми в регіоні;
  • досвід реалізації проєктів і звітування про їх реалізацію (зокрема й фінансового). 

Також до конкурсу допускаються учасники, які не мають команди фахівців для реалізації, але мають цікаву ідею, що відповідає завданням конкурсу. Такі пропозиції подаються у спеціальній формі «Ідея_Картка конкурсного проєкту» і будуть розглядатися індивідуально за сукупністю всіх наданих документів.

Конкурсні проєкти мають поділяти місію Суспільного, чітко відповідати завданням конкурсу та бути розрахованими на реалізацію протягом трьох місяців у 2020 році.


Нагадаємо, цієї осені в ефірі регіональних філій UA: Суспільне мовлення вийде 11 нових проєктів, які були відібрані на внутрішньому конкурсі (серед співробітників Суспільного) та пройшли підготовку з командою продюсерів. На UA: ЗАПОРІЖЖЯ – це проєкт «Козацька звитяга».