Телеканал Суспільне Запоріжжя, Українське Радіо Запоріжжя  — єдині рекомендовані в своїй категорії медіа Запорізької обобласті

Телеканал Суспільне Запоріжжя, Українське Радіо Запоріжжя — єдині рекомендовані в своїй категорії медіа Запорізької обобласті

18 кві. 2024

Про це свідчать результати незалежного експертного оцінювання в першому півріччі 2024 року проєкту громадських організацій «Інститут масової інформації» та «Детектор медіа» за підтримки міжнародної організації  Internews, створеного для виявлення та підтримки медіа, які дотримуються високих стандартів журналістики. Також до трійки рекомендованих інтернет-видань Запорізької області увійшов сайт Суспільне Запоріжжя.

За словами головної редакторки Суспільне Запоріжжя Олени Наталухи, колектив філії робить все,  аби жителі регіону мали можливість отримати оперативну, перевірену інформацію

«До початку повномасштабної війни "Суспільне Запоріжжя " покривало всю область. Нині, майже 80% регіону в окупації, але там, де є українське мовлення — є Суспільне. Для нас це велика честь і відповідальність перед нашим глядачем, читачем, слухачем. Ми маємо неймовірну можливість доносити інформацію з усіх існуючих платформ, у той спосіб, який буде цікавий різній аудиторії. На радіо — це розмовні  програми та підкасти. На телебаченні — телевізійні дайджести новин. Історії незламних українців, репортажі з прифронтових громад — для ютуба. Щемливі, короткі відео — для соціальних мереж. Наші сміливі кореспонденти та оператори 24/7 збирають свідчення воєнних злочинів РФ. Наші редактори щогодинно працюють над оновленням стрічки новин на сайті. Все, аби жителі регіону мали можливість отримати оперативну, перевірену інформацію, а також самостійно обрати в якій формі вони хочуть це робити. Читати, слухати чи дивитися. Дякуємо за довіру і за зворотній зв’язок. Це надихає» —  говорить Олена Наталуха.

 

Загалом на інтерактивну мапу за результатами незалежної експертної оцінки потрапили 174 українські ресурси:

  • 117 онлайн-медіа;
  • 5 центрів журналістських розслідувань;
  • 21 радіо;
  • 31 телеканал.

Всього виявили бажання пройти оцінювання 267 медійних ресурсів України, з них для мапи відібрали 174.

«Проєкт зі створення Мапи рекомендованих медіа є дійсно значущим і своєчасним для України, особливо в умовах інформаційної війни та загальної потреби в достовірних новинах. Робота над мапою дозволила нам глибше зануритися у медійний ландшафт країни та виявити безліч якісних регіональних видань, які є прозорими, відповідальними і дотримуються високих стандартів журналістики», — йдеться у повідомленні.

Мапу рекомендованих медіа можна переглянути за посиланням.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Нагадаємо, телеефір Суспільне Запоріжжя можна дивитись  онлайн. Оперативні новини від Суспільне Запоріжжя — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: