У Запоріжжі обговорюватимуть шляхи розвитку креативної індустрії 

У Запоріжжі обговорюватимуть шляхи розвитку креативної індустрії 

6 лис. 2019

 «Креативні індустрії – шлях до розвитку» – форум із такою назвою відбудеться 7 листопада у Запоріжжі. Його організатори – Український культурний фонд – мають за мету стимулювати розвиток креативної індустрії, яка вважається одним із найбільш перспективних напрямків розвитку економіки країни. 

Партнерство Суспільного з Українським культурним фондом покликане створити умови для реалізації культурно-освітніх проєктів, розвитку інклюзивного мистецтва, збереження  матеріальної та нематеріальної спадщини у регіонах. Цьогоріч Український культурний фонд має на меті залучити до конкурсних програм якомога більше заявників із різних областей України. Протягом листопада-грудня буде проведено інформаційні дні в регіонах, аби познайомити охочих із потенційно цікавими для них программами. 

 У Запоріжжі такий форум відбудеться уперше. Він пройде за підтримки Запорізької міської ради та Запорізької торгово-промислової палати у виставкому залі «Козак-палац». Учасники форму обговорять інструменти підтримки креативної індустрії,  історії успіху діячів із галузі дизайну, літератури, мистецтва, музейної справи, музики, та отримають спеціалізований воркшоп із підготовки та подання грантових проектів. Для участі у форумі запрошуються митці (художники, композитори, майстри ручної роботи, архітектори, письменники, актори та режисери, дизайнери), представники сфери креативних індустрій, викладачі та студенти вищів, активні мешканці міста. 

  Участь у форумі безкоштовна. Реєстрація на місці в ВП «Козак-палац» розпочнеться 7 листопада, 09-30.

Детальна інформація про захід на сайті: www.ziif.in.ua та за тел.: (061) 213-50-26, (099) 77-96-431, e-mail: forum_ztpp@i.ua.


Нагадаємо, 1 листопада стартували 10 конкурсних програм від УКФ на 2020 рік. 

До переліку обраних програм увійшли:
Знакові події;
Навчання. Обміни. Резиденції. Дебюти;
Інноваційний культурний продукт;
Аналітика культури;
Інклюзивне мистецтво;
Аудіовізуальне мистецтво;
Мережі та аудиторії;
Культура. Туризм. Регіони;
Культура заради змін;
Культурні столиці.