На екскурсію до UA: ЗАПОРІЖЖЯ завітали юні глядачі

На екскурсію до UA: ЗАПОРІЖЖЯ завітали юні глядачі

4 гру. 2019

На території Запорізької філії Суспільного чутно гомін та дитячий сміх - в гості на «телевежу» завітали діти. Серед шумної компанії помітно виділяється білявий хлопчик у нарядному костюму. Це - Тарас Сергієнко, учень 3-го класу  запорізької гімназії № 2. Він серед інших сьогодні головний, бо в нього день народження – 9 років. Екскурсія на телебачення та радіо стала тим самим «незабутнім», про яке хлопчик мріяв на своє свято, і чим бажав здивувати друзів. Іменинник зізнався, що похід на Суспільне запропонувала мама, а він зрадів, бо йому дуже цікаво, «як воно все тут працює». 

«Мені тут все цікаво.  Я хочу знати, як працює телебачення і радіо, як роблять новини, як ведучі ведуть програми. Можливо, коли виросту, буду працювати на телебаченні.  Я ще не дуже вирішив: хочу стати або журналістом, або змієловом», - поділився своїми думками про майбутнє Тарас. 

А як саме «воно все працює», маленьким містянам розказала продюсерка UA: ЗАПОРІЖЖЯ Наталія Андреєва.  

На початку -  екскурс в історію. Коли вперше на радіохвилях пролунало «Говорить Запоріжжя», в якому році почало працювати запорізьке телебачення, хто були першими дикторами – тепер Тарас Сергієнко та його друзі про це знають.  Екскурсанти побачили, як виглядає телебачення по той бік екрану, довідалися як робляться телевізійні програми, і спробували себе у якості ведучих ранкового шоу, новин, теледебатів та радіошоу. Діти побували в ефірній апаратній, дізналися, як працюють режисери, звукорежисери, телеоператори, як монтуються програми і готуються до виходу в ефір, побачили студію Суспільного радіо Запоріжжя і випробували свої дикторські здібності.  

За словами Ганни Сергієнко – мами Тараса, - діти проявляють відвертий інтерес до телевізійного та радійного «закулісся». 

«Я дуже вдячна Суспільному Запоріжжя за чудову можливість побачити телебачення зсередини.  Діти щиро зацікавлені, їм хочеться все пощупати, приміряти на собі, доторкнутися до телевізійної тайни. Я задоволена, що ми обрали такий спосіб провести час. Впевнена, що  після екскурсії звідси вийде більше майбутніх журналістів, ніж входило», - каже Ганна. 

За словами продюсерки UA: Запоріжжя Наталії Андреєвой, такі екскурсії – обмін позитивними емоціями.  

«Наше телебачення - найстаріше в області, а радіо не лише найстаріше, а ще й єдине, що нині працює в регіоні на FМ-хвилях. А тому нам дуже приємно переказувати свою історію та говорити про наші здобутки 80-річної давнини. А ще надзвичайно важливо розповідати та показувати на якій техніці працювали наші попередники, на якій працюємо ми. Крім того, подібні екскурсії - це можливість розказати про суспільний мовник Запоріжжя та обмінятися позитивними емоціями, адже не було жодної групи, яка б не пішла від нас натхненною та по-доброму враженою нашою історією та нашим сьогоденням», – говорить Наталія Андреєва.  

Запорізька філія Суспільного завжди рада гостям. З питань екскурсій звертайтесь на адресу: press.zaporizhzhia@suspilne.media