Екскурсії до Суспільного мовника Запоріжжя набувають популярності 

Екскурсії до Суспільного мовника Запоріжжя набувають популярності 

5 лют. 2020

Будівля по вулиці Матросова, 24А у Запоріжжі це не просто місце на мапі міста, де знаходиться запорізька телевізійна вежа і розташована редакція Суспільного мовника Запоріжжя. Сьогодні це – одне із улюблених екскурсійний об’єктів міста. Протягом минулого року UA: ЗАПОРІЖЖЯ не один десяток разів приймало гостей, що забажали зазирнути за лаштунки телебачення. Серед туристичних груп були студенти вищів, гості з міст та селищ Запорізької області. Бували випадки, коли похід на телебачення з друзями навіть служив незабутнім подарунком на день народження. Безумовно найбільший інтерес до екскурсій демонструють діти. Малечі, що приходить «до запорізької телевежі» завжди цікаво, як дорослі дяді і тьоті роблять телебачення. Надягти справжні навушники и поговорити у справжній мікрофон, через який тільки-но що диктори радіо-ефіру спілкувалися з цілим регіоном, або посидіти у тому самому кріслі, в якому зазвичай сидять ведучі телевізійних новин та попозувати перед телевізійною камерою – це ж не може не захоплювати.  До того ж екскурсії ведуть справжні журналісти, відомі в регіоні люди, ті, про яких часто кажуть: «О! Я бачив Вас у телевізорі!». Гості, які о вже побували на UA: ЗАПОРІЖЖЯ, потім захоплено розповідають про це друзям, і популярність екскурсій до Суспільного мовника Запоріжжя набирає росту. Тільки за останні декілька днів UA: ЗАПОРІЖЖЯ двічі приймало гостей. Минулої п’ятниці дізнатися секретів телебачення на філію приходили учасники і учасниці проекту«Ліга успіху», підопічні Благодійного фонду «Імпульс»

За словами директора фонда Миколи Колодяжного, екскурсія на Суспільне Запоріжжя стала джерелом цікавих фактів, історичної інформації та незабутніх вражень: 

 «Вміння комунікувати з медіа і журналістами – важливий навик для будь-кого, хто планує займатись волонтерською діяльністю. Тому в межах "Ліги успіху" тематиці медіа ми присвятили цілий місяць. Одне з занять - детальне знайомство з роботою телебачення і радіо. Ми побували у святая святих запорізької журналістики – телеканалі Суспільне Запоріжжя. Режисерська апаратна, телевізійна студія, радіо, музей – усе це зсередини побачили учасники і учасниці проекту "Ліга успіху" під час екскурсії на телеканал. Також вони встигли побувати за лаштунками створення новин, які ми звикли бачити по той бік екрану, дізналися про стандарти журналістської етики та інші цікаві історії, які можна дізнатися лише тут. Дякуємо щиро продюсерам філії Наталії Андреєвій та Денису Астаф’єву  за неймовірний історичний екскурс в телевізійну і радійну журналістику, чудову екскурсію та цікаві факти, які і досі не сходять із вуст наших вихованців. До речі, серед них є ті, які мріють стати журналістами і журналістками. Сподіваємося, ця екскурсія надихне їх на нові звершення у професійному житті» - розказав Микола Колодяжний.

 

Не встигли вгамуватися яркі враження від спілкування з учасниками «Ліги успіху», як на Суспільному Запоріжжя знову гості. У вівторок до філії завітали вихованці реабілітаційного центру «Джерело». Ділячись враженнями від зустрічі з новими гостями, продюсерка філії Наталія Андреєва підкреслила ймовірну відкритість цієї малечі. 

«Було дуже незвично спілкуватися із цими дітьми. Але ж наскільки вони відкриті! Наскільки вони були задоволені тим, що побачили! Їх дуже вразив наш музей, і це не дивно, адже наше телебачення і радіо – найстаріші в регіоні, а наша історія – багата на цікаві факти, і нам є про що розказувати. Наприкінці зустрічі дівчата та єдиний серед них хлопчик намалювали те, що вони побачили, про що дізналися під час екскурсії і що їм найбільше сподобалося. Це – чудові малюнки щирих і відкрито налаштованих на життя маленьких людей. Спілкування з ними – це чудовий потік позитиву»,  – говорить Наталія Андреєва. 

Запорізька філія Суспільного завжди рада гостям. З питань екскурсій звертайтесь не адресу: press.zaporizhzhia@suspilne.media