До дня народження Тараса Шевченко Українське радіо Запоріжжя підготувало тематичні ефіри

До дня народження Тараса Шевченко Українське радіо Запоріжжя підготувало тематичні ефіри

5 бер. 2020

9 березня 2020 року - 206 річниця від Дня народження Великого Кобзаря Тараса Шевченка. Українське радіо Запоріжжя підготувало низку культурно-мистецьких передач, приурочених до Шевченківських днів.


Прогрмами, присвячені Великому Кобзареві, з`явилися в ефірі Українського радіо Запоріжжя ще на початку березня. Так, гостем програми «Палітра», яка звучала в ефірі 2 березня, був професор, доктор історичних наук, пошуковець і громадський діяч Арнольд Сокульський. Вчений висловив жаль, що сьогоднішні запорожці забувають навіть про ті місця у краї, які відвідував Тарас.
«Тарас Шевченко – цілий Всесвіт, неосяжний і незбагненний, невідкритий і непрочитаний, переконаний він. Прикро усвідомлювати, що Запорожжя, яке оспівав Великий Кобзар, возвеличив його козацьку славу, сьогодні забуває навіть про ті місця, які відвідував Тарас, перебуваючи в селі Нешкребівка в родині Булатів. Не спромоглися ми, нащадки степового лицарства, увіковічнити пам"ять про Шевченка, досі сперечаємося, а де ж спорудити йому пам`ятник? - сказав Андольд Сокульський.


Дискуссія на тему ролі поезії Шевченка в сучасних реаліях розгорнеться у прогрмі «Палітра» 6-го березня. Гостем програми, яка розпочнеться о 20-й годині 20 хвилин, буде професор Валентин Северинюк - доктор політичних наук, кандидат історичних наук. Письменник поділиться власними дослідженнями про актуальність поетичної спадщини Тараса Шевченка в сучасних історичних і політичних умовах України.


За вагомий внесок у розвиток літератури, публіцистики та української культури, книжку «Код Шевченка», котра стала індикатором буття українського народу і сучасного світу, письменник, громадський діяч і адвокат Володимир Віхляєв став лауреатом Міжнародної літературно-мистецької премії «Світ пограниччя» за 2020 рік. Про це він розповість ведучій Оксані Гладій у програмі «Палітра» 11 березня о 20-й годині 20 хвилин.

Послухати ефіри Українського радіо Запоріжжя можна на хвилі 103,7, або на сторінці у Facebook