UA: ЗАПОРІЖЖЯ провело онлайн-трансляцію рок-притчи «Характерник» 

UA: ЗАПОРІЖЖЯ провело онлайн-трансляцію рок-притчи «Характерник» 

30 чер. 2020

До Дня Конституції Україні на острові Хортиця відбувся перший у цьому році концерт. Суспільне Запоріжжя вело пряму трансляцію с міста події на офіційних сторінках у Фейсбуці та YouTube.

Конституція Пилипа Орлика, 310 років якої Україна відзначила цього року, ще має назву «бендерівська», бо була підписана в місті Бендери. Тому рок-концерт, який з нагоди Дня Конституції відбувся на території історико-культурного комплексу «Запорізька Січ», має подвійне символічне значення. По-перше, місцем культурної події став легендарний острів Хортиця – колиска українського козацтва і символ вільного духу українців. По-друге, музична група, що подарувала глядачам зустріч з музикою, має назву «Banderstadt ZP». Це був перший у цьому році концерт на острові Хортиця після майже чотирьох місяців заборони на масові зібрання у рамках карантину. На сцені була представлена  рок-притча «Характерник», яка в алегоричній формі оповідає про вікову боротьбу темних та світлих сил, що відбувається на території України.  

«Мені дуже хочеться, щоб україномовної та патріотичної культури було в Запоріжжі більше.  Завдяки музикантам та акторам групи Banderstadt ZP, це бажання справджується. Рок-притча "Характерник" — це інтерпретація прадавньої легенди про чарівний Меч, захований в скелях Хортиці. Цей Меч стане у нагоді українцям у скрутні часи. Поєднавши музичне і театральне мистецтво, музиканти і актори гурту Banderstadt ZP, презентувала нащадкам справжніх козаків виставу в самому серці України — острові Хортиця. Дякуємо за ідею, позицію, творчість та щирість. Судячи з емоцій глядачів, все було супер. І звісно дяка команді Суспільного Запоріжжя, яка завжди відповідає «А давай!», —  прокоментувала продюсерка філії Наталія Андреєва. 

 

 Подивитися рок-притчу «Характерник» можна за цим посиланням.