«Сьогодні. Головне» — новини й аналітика подій у регіонах щовечора на UA: ЗАПОРІЖЖЯ

 «Сьогодні. Головне» — новини й аналітика подій у регіонах щовечора на UA: ЗАПОРІЖЖЯ

18 вер. 2020

21 вересня на регіональних телеканалах Суспільного стартує оновлена вечірня інформаційно-аналітична програма — «Сьогодні. Головне». Щобудня о 19:00 у прямому ефірі на глядачів чекає підсумковий випуск місцевих новин з аналізом найважливіших від команди редакторів «Теми дня».

«Сьогодні. Головне» - це прямоефірна майже годинна програма - середнє між «розширеними новинами» та інформаційним ток-шоу на злободенні, актуальні та топ-теми дня і тижня. Саме собою, це новий формат для тієї команди, яка тепер робить цю програму (а Запорізька філія почала її виготовлення і вхід в ефір з 14 вересня). Безумовно, це цікавий досвід для всіх - журналістів, редакторів, операторів, режисерів, звукорежисерів, інженерів. Хтілося б, щоб такий формат подання новин та «головної» інформації дня зачепив глядача, привернув його увагу і був корисним для нашого основного споживача. В усякому разі, ми вже докладаємо для цього максимум зусиль, шукаємо нові форми, експериментуємо «по ходу», вмикаємо творчу складову», — сказав шеф-редактор новин Запорізької філії Суспільного Валентин Терлецький. 

Новий формат інформаційно-аналітичного блоку передбачає не лише збільшення тривалості до 52 хвилин прямого ефіру, а й розширення тематики підсумкових програм. Завданням редакцій є щоденний аналіз суспільно-політичних, а також культурних, соціальних та інших тем не тільки обласного центру, а й усієї області.

 «Для нас цей проєкт — можливість бути ближчими до своєї аудиторії. Тісна взаємодія регіональних новинарів і редакторів, що зазвичай готують інтерв’ю та аналітику, дає змогу шукати відповіді на виклики, із якими стикаються місцеві мешканці, безпосередньо в прямому ефірі Суспільного мовника», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей. — Також окремо плануємо присвячувати цілі випуски об’єднаним територіальним громадам, а за потреби — робити й спільні тематичні міжрегіональні марафони»

«Це ще один крок на шляху налагодження роботи як єдиної команди. Спільне планування, спільне розуміння, спільний результат. Увага аудиторії не буде розпорошуватися, а буде сфокусована на найголовнішому. Це важкий процес для нас, але докладаємо всіх зусиль, аби полегшити сприйняття інформації суспільством», — зазначив генеральний продюсер інформаційного мовлення Суспільного Федір Скрипник.

Нагадаємо, 15 липня на всіх регіональних телеканалах Суспільного стартувало міжрегіональне ранкове шоу. Інформаційно-пізнавальний «Ранок на Суспільному» виходить у будні із 6:30 до 9:00.

Дивитися онлайн телеканал UA: ЗАПОРІЖЖЯ  можна тут. Оперативні новини Запорізької області читайте на цифрових платформах Суспільного Запоріжжя: 

Сайт suspilne.media

Cторінка Суспільного Запоріжжя у Facebook

Instagram-сторінка 

Youtube.