«Виборчий округ. Місцеві» - UA: ЗАПОРІЖЖЯ запрошує кандидатів на дискусію у прямому ефірі 

«Виборчий округ. Місцеві» - UA: ЗАПОРІЖЖЯ запрошує кандидатів на дискусію у прямому ефірі 

2 жов. 2020

5 жовтня UA: ЗАПОРІЖЖЯ стартує з оновленим телевізійним форматом «Виборчий округ. Місцеві».  Мета проекту — впродовж трьох тижнів інформувати жителів Запорізької області про перебіг місцевих виборів-2020, знайомити із кандидатами, які виборюють місця в радах різних рівнях, а також мріють про пост міського голови чотирнадцяті міст регіону. 

Ведучі програми – Інна Халеп та Ольга Вакало — надаватимуть коротку довідку про учасника перегонів, ставити запитання від редакторської групи та місцевих жителів, дізнаватися планів кандидатів щодо вирішення проблем регіону. Як розказала продюсерка Запорізької філії Суспільного Наталія Андреєва, цикл «Виборчий округ. Місцеві» почнеться з «теорії». 

«У першому випуску розкажемо про особливості місцевих виборів цього року, покажемо, яку буде виглядати бюлетень і як голосувати, аби бюлетень не вважали зіпсованим, поговоримо про заставу, яку вносили кандидати на посаду мерів і з чого вона складається — взагалі про все, що важливо знати виборцю напередодні голосування. Також детально розглянемо кандидатів у міські голови Запоріжжя та важливих міст області, познайомимо із партіями, що балотуються до рад, та їхніми списками»,  —  повідомила Наталія Андреєва.

Програма  «Виборчий округ. Місцеві» виходитиме в ефір по буднях о 19:15, одразу після випуску новин. 

«Ми гарантуємо 60 хвилин цікавого формату, зваженої інформації та важливих тез», — додала керівниця філії.

Читайте такожСуспiльне Новини — лідер із дотримання журналістських стандартів

«Наша місія особливо цінна в період виборів, коли з екранів валяться джинса й замовні маніпулятивні матеріали. На Суспільному ми гарантуємо незаангажованість, наші журналісти не виконують нічиїх замовлень і не погоджують запитань. Це може комусь не подобатися, але лише в нас — рівні умови для всіх кандидатів. Суспільне — це єдиний незалежний мовник, що керується інтересами наших глядачів і слухачів», — зазначив член правління UA: Суспільне мовлення, відповідальний за адміністративно-господарський напрям та регіональний розвиток, Микола Чернотицький.

Але, незважаючи на готовність запросити здобувачів народних симпатій до теле- та радіоефіру, UA: ЗАПОРІЖЖЯ вимушене буквально розшукувати учасників політичних перегонів. За словами Наталії Андреєвої, Суспільне Запоріжжя, як і медійники всієї України, цього року стикнулися з низкою проблем, які ускладнюють доступ журналістів  до інформації про кандидатів. 

«Місцеві вибори по-новому відбуваються вперше і багато нюансів та законодавчих неточностей вже зараз ускладнюють доступ журналістів та, власне, виборців до інформації про кандидатів.  Територіальні виборчі комісії, які зобов`язані публікувати інформацію про кандидатів, не мають своїх офіційних сайтів. Не на всіх сайтах місцевих рад Запорізької області опублікована інформація про перебіг виборчого процесу. А інформація на ЦВК буде з’являтися значно пізніше. Тож ми вбачаємо справжній виклик у тому, щоб знайти і зібрати кандидатів та їхні контакти, аби запросити їх до участі у проєкті "Виборчий округ. Місцеві",  — каже Наталія Андреєва, і, з гумором додає: —  Тож, якщо знаєте, що ваш сусід - зареєстрований кандидат, то дайте нам знати!».  

Контакти Запорізької філії Суспільного можна знайти тут.  

Читайте також: «Сьогодні. Головне» — новини й аналітика подій щовечора на UA: ЗАПОРІЖЖЯ

Нагадаємо, «Виборчий округ» — суспільно-політичний проект регіонального мовлення Суспільного, що має на меті налагодити діалог між владою та виборцями, а також надати аналіз професійної діяльності осіб на виборчих посадах. Завдяки незаангажованому майданчику Суспільного мовника виборці мають змогу розібратися з програмою кандидатів і зробити виважений самостійний вибір.

Проєкт «Виборчий округ» регіональних філій має вже 3 сезони: уперше на ефіри Суспільного запрошували народних депутатів-списочників восени 2018 року, кандидатів у народні депутати за одномандатними виборчими округами (мажоритарників) у липні 2019 року перед позачерговими парламентськими виборами, у сезоні листопада 2019 року аналізували роботу новообраних депутатів Верховної Ради за 100 днів після виборів.