Підсумки спостережень за виборами: пресконференція «ОПОРИ» на Суспільному Запоріжжя

Підсумки спостережень за виборами: пресконференція «ОПОРИ» на Суспільному Запоріжжя

22 жов. 2020

Громадська мережа «ОПОРА» готова оголосити підсумки спостережень за виборчим процесом у Запорізькій області. Пресконференція представників Громадянської мережі ОПОРА та запрошенних експертів відбудеться 23 жовтня об 11:00 на UA: ЗАПОРІЖЖЯ, який є інформаційним партнером заходу. За словами продюсерки Запорізької філії Суспільного Наталії Андреєвої, інформація, яку ОПОРА зібрала та систематизувала напередодні дня виборів, є дуже актуальною для населення, і тому Суспільне надає майданчик для проведення цієї пресконференції.

«З Громадянською мережею ОПОРА у нас дуже тісне та давнє співробітництво. Будь-який виборчий процес, ми впевнені, представниками ОПОРИ старанно аналізується без маніпуляцій чи приховування фактів. Тож, ми вважаємо, що інформація, яку ОПОРА зібрала та систематизувала напередодні дня виборів, є дуже актуальною для населення, якому 25 жовтня доведеться робити вибір, що визначить напрям та швидкість руху місцевих громад на наступні 5 років. Тому суспільне Запоріжжя надає майданчик для проведення пресконференції ОПОРИ і запрошує представників всіх запорізьких ЗМІ, аби останні (через свої ресурси) допомогли жителям області не помилитися, ставлячи галочку у бюлетені», — сказала Наталія Андреєва

Під час пресконференції представники Громадянської мережі ОПОРА та запрошені експерти підсумують перебіг виборчого процесу у Запорізькій області.  Спостерігачі розкажуть про основні порушення виборчого законодавства, що фіксувалися протягом вересня та жовтня в області. Також озвучать інформацію про особливості агітації та роботу територіальних виборчих комісій у регіоні. Крім того, запрошені експерти розкажуть про підготовку дільничних виборчих комісій до дня голосування 25 жовтня з урахуванням карантинних заходів безпеки в умовах захворюваності COVID-19. 

У пресконцеренції візьмуть участь: 

  • Таїсія Мельниченко – координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Запорізькій області;
  • Зінаїда Бойко – керівниця апарату Запорізької обласної державної адміністрації;
  • Денис Прядко – громадський омбудсмен із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА у Запорізькій області; 
  • Представники Національної поліції України в Запорізькій області.

До участі запрошуються журналісти, представники громадських і політичних організацій та інші зацікавлені особи.

За словами координаторки спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Запорізькій області Таїсії Мельниченко, місце проведення пресконференції обрано не випадково.

«Суспільне мовлення вже давно зарекомендувало себе як медіа, що прагне максимально відповідати стандартам інформаційної гігієни та побудови правового суспільства. Співпраця із цим телеканалом Громадянської мережі ОПОРА в Запорізькій області розпочалася з Президентський виборів у 2019 році. За цей час Суспільне підтвердило свій статус надійного партнера із поважним репутаційним кейсом», – сказала Таїсія Мельниченко.

Пресконференція транслюватиметься на фейсбук-сторінці Суспільне Запоріжжя, і глядачі зможуть в режимі онлайн передавати запитання для представників організації. 

27 жовтня представники Громадської мережі «ОПОРА» знову вийдуть у прямий ефір зі студії UA: ЗАПОРІЖЖЯ, під час якого оголосять результати виборчої ночі у Запорізькій області

Нагадаємо, що дивитися ефір UA: ЗАПОРІЖЖЯ в режимі онлайн можна на сайті філії, на ютуб-каналі та фейсбук-сторінці Суспільне Запоріжжя.