У Запорізькій філії Суспільного відбувся показ британського фільму-фентезі

У Запорізькій філії Суспільного відбувся показ британського фільму-фентезі

1 лют. 2018

В рамках фестивалю "Нове британське кіно" 31 січня о 10:00 у приміщенні Запорізької філії ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" відбувся показ стрічки "Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу" режисера Крістофера Н. Роулі.

До перегляду дитячого фентезі, озвученого українською мовою, долучилися вихованці сьомих класів школи-інтернату "Козацький ліцей". Показ фільму відбувся у великій студії будівлі телебачення філії по вулиці Матросова, 24а. А попередньо школярам влаштували екскурсію: розповіли про те, як працює телебачення зсередини, ознайомили з історією українського національного мовлення, а також показали унікальний музей радіо і телебачення, заснований у 2009-му з нагоди 50-річчя Державного телерадіоцентру у Запоріжжі.

"Маємо можливість влаштовувати покази фільмів лише зранку – увечері студія зайнята прямоефірними програмами. Мета таких заходів дуже проста: не тільки показати якісне британське кіно, а ще й відкрити двері Суспільного Запоріжжя для людей, для яких власне і працює суспільний мовник. Я впевнена, що діти після перегляду цієї повчальної кінострічки й екскурсу телеканалом, зрозуміють, як працює радіо і телебачення та будуть нас дивитися частіше, оскільки бачили весь процес зсередини", – зазначила продюсерка Запорізької філії Наталія Андреєва.

За сюжетом 98-хвилинного фільму, дівчинка на ім’я Моллі Мун одного дня розкриває у собі дивовижний талант гіпнотизера й разом зі своїм другом Роккі вирушає в подорож, сповнену захопливих пригод і небезпечних та цікавих несподіванок.

"Маю тільки позитивні враження, стрічка справді захоплює. Запам’ятав навіть кілька смішних моментів з фільму. В цілому рекомендую до перегляду", – поділився вихованець "Козацького ліцею" Микита Луцан.

"З цікавістю стежив за діями персонажів, особливо, головною героїнею – дівчинкою на ім’я Моллі Мун. Думаю, моїм одноліткам теж буде цікаво подивитися. Я вдоволений тим, що маю +1 у власній "скарбничці" переглядів", – каже вихованець школи-інтернату Михайло Музикін.

Викладачка навчального закладу Леся Попач додала: "Наших дітей взагалі важко чимось здивувати, втім я бачу по відгуках, що дітям фільм припав до душі".

Наступний показ британського кіно відбудеться 7 лютого. До перегляду короткометражних фільмів, які були номіновані на премію BAFTA у 2017 році, запрошуються студенти місцевих ВНЗ.

Зазначимо, що показ стрічок фестивалю "Нове британське кіно" відбувається також й у інших містах України. До проекту долучилися Сумська, Хмельницька, Тернопільська, Чернігівська, Херсонська філії ПАТ "НСТУ" і центральна дирекція Суспільного у Києві. Розклад та місця проведення за посиланням: http://club.arthousetraffic.com/festival-nove-britanske-kino/rozklad.