Стати першими у новинах кількісно і якісно – мета Суспільного у Запоріжжі

Стати першими у новинах кількісно і якісно – мета Суспільного у Запоріжжі

22 січ. 2018

З нагоди першої річниці створення Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) 19 січня відбулася дискусія про зміни, що відбуваються у колишній Запорізькій обласній державній ТРК, а тепер – Суспільному в Запоріжжі. Зустріч пройшла у форматі нестудійної програми "Знак запитання" телеведучої, голови редакційної ради ПАТ "НСТУ" Ольги Вакало.

У дискусії взяли участь як представники Суспільного, так і громадські діячі, депутати та науковці. Їх об’єднала зацікавленість змінами, що відбуваються у суспільному мовленні Запоріжжя. Найбільше занепокоєння серед учасників зустрічі викликало питання закриття старих програм про життя міста, адже Запоріжжя – прифронтова зона, й саме Суспільне має бути майданчиком для обговорення та висловлювання громадської думки.

Однак, як пояснив т. в. о. директора філії НСТУ "Українське радіо" Дмитро Грузинський, наразі усі наявні ресурси Запорізької філії направлені на виготовлення якісних регіональних новин. "Ухвалено рішення про збільшення локальної інформації у вигляді новин, ранкових програм та підсумкової аналітичної передачі "Тема дня". Щоб кожен мешканець регіону знав, о котрій можна дізнатись останні новини. Місцеві новини – це основне, над чим ми зараз працюємо", – розповів Дмитро Грузинський.

"Стати першими у новинах кількісно і якісно", – так визначила мету Суспільного модераторка зустрічі Ольга Вакало.

Виробництво програм інших напрямів (дитячого, розважального, пізнавального тощо) не зупиниться – ці програми обиратимуть на конкурсних умовах. Продюсерка філії Наталія Андреєва підкреслила, що перевага надаватиметься тим проектам, які фокусуватимуться на автентичності регіону, його самобутності та унікальності, і при цьому – відповідатимуть стандартам суспільного мовника в Україні. Адже перезапуск програм проводиться саме для покращення якості контенту, щоб запропонувати глядачам найкраще.

Після обговорення порядку і причин змін у філії НСТУ учасники зауважили, що до занепокоєння призвела нестача комунікації з суспільством. У підсумку вирішили запустити флешмоб у Facebook на тему #СуспільнеZP_для_кого_для_чого, аби залучити до обговорення якомога більшу кількість людей.

Нагадаємо, Ольгу Вакало було обрано головою редакційної ради ПАТ "НСТУ" на першому засіданні Ради 7 листопада. За статутом Суспільного редакційна рада формується з 15 осіб: за першу п’ятірку голосували на конференції редакційних рад філій, ще п’ять осіб було обрано загальними зборами творчого колективу 11 жовтня, а останню п’ятірку – призначала Наглядова рада ПАТ "НСТУ".