UA: ЗАПОРІЖЖЯ покаже  Великодні богослужіння з храмів у Запоріжжі та Львові

UA: ЗАПОРІЖЖЯ покаже Великодні богослужіння з храмів у Запоріжжі та Львові

31 бер. 2021

4 квітня християни західного обряду відзначатимуть Великдень. UA: ЗАПОРІЖЖЯ та регіональні телеканали Суспільного покажуть наживо святкові меси з римо-католицьких храмів у Запоріжжі та Львові. Від початку пандемії Суспільне транслює богослужіння різних конфесій, аби віряни могли молитися з дому.

Читайте також: Суспільний мовник покаже Великодні богослужіння з Ватикану

У дні, коли християни святкуватимуть Воскресіння Господнє, знімальна група Запорізької філії Суспільного мовника буде працювати у Санктуарії  Бога Отця Милосердного. За допомогою пересувної телевізійної станції Суспільне Запоріжжя забезпечить прямий ефір пасхального богослужіння і надасть можливість вірянам  приєднатися до спільної молитви, не виходячи із дому. Продюсерка UA: ЗАПОРІЖЖЯ Наталія Андреєва відмітила, що цей проєкт має великий попит, бо вірянам дуже важливо бачити службу саме зі «своєї церкви».  

«Трансляцію Пасхальної Вігілії з католицького собору Суспільне Запоріжжя вперше здійснило минулого року. Тоді святкування Великодня (і за юліанським, і за григоріанським календарем) припало на період "жорсткого локдауну". Ми зауважили, що кількість людей, яка чекала на цю трансляцію, була значною. І це були не лише ті, хто живе у Запорізькій області, а й ті запоріжці, які через пандемію застрягли в інших країнах, але хотіли відсвяткувати Воскресіння Господнє і помолитися разом зі своїми друзями, знайомим, священиками. Цього року ми відчуваємо певні карантинні послаблення, однак зрештою розуміємо: церква не зможе вмістити всіх, хто бажає радіти Великодню під склепінням храму. Телебачення може допомогти створити відчуття присутності у храмі», — говорить Наталія Андреєва.

За словами очільниці Суспільного мовника Запоріжжя, спостерігати за пасхальним дійством буде цікаво не тільки християнам західного обряду, а й усім глядачам.

«Віряни західного обряду відтак отримають можливість спільного святкування завдяки тому, що трансляція Пасхальної Вігілії із Санктуарію Бога Отця Милосердного буде доступна не лише на телеканалі UA: ЗАПОРІЖЖЯ, а й на регіональному сайті, на ютубі та фейсбуці Суспільного Запоріжжя. Взагалі католицький обряд святкування Пасхи дуже відрізняється від православного і починається з того, що священики запалюють пасхал — головну свічу Великодня. Тому, думаю, усім глядачам має бути цікаво спостерігати за дійством», — говорить Наталія Андреєва.

Команда UA: ЛЬВІВ забезпечить трансляцію наживо Великодньої меси із Храму св. Йоана Павла ІІ, що у Сокільниках (Львів).

Читайте також: Традиційна великодня випічка нацспільнот України — у спецпроєкті Суспільного

Усі регіональні телеканали Суспільного транслюватимуть наживо богослужіння із Запоріжжя та Львову:

у суботу, 3 квітня 

  • 20:00–22:00 — вечірня молитва зі Співкатедрального собору-Санктуарію Бога Отця Милосердного Харківсько-Запорізької дієцезії Римсько-католицької церкви (Запоріжжя); 

у неділю, 4 квітня

  • 11:00–12:00 — Великодня меса зі Співкатедрального собору-Санктуарію Бога Отця Милосердного (Запоріжжя);
  • 12:30–13:30 — Великодня меса із Храму св. Йоана Павла ІІ (Львів).

Онлайн святкові богослужіння можна буде дивитися  в ефірі і онлайн на сайті Запорізької філії Суспільного. 

Оперативні новини Запоріжжя шукайте на діджитал-платформах:  

Нагадаємо, місцеві суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіоUA: Радіо ПроміньUA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Новини регіонів України читайте на сайті suspilne.media.