На телеканалі UA: ЗАПОРІЖЖЯ транслюватимуть Великодні богослужіння із Запоріжжя та Львова

На телеканалі UA: ЗАПОРІЖЖЯ транслюватимуть Великодні богослужіння із Запоріжжя та Львова

27 кві. 2021

2 травня християни східного обряду святкуватимуть Воскресіння Христове. UA: ЗАПОРІЖЖЯ транслюватиме наживо Великодні богослужіння із храмів у Запоріжжі та Львові. Загалом, від початку пандемії Суспільне транслює богослужіння різних конфесій, аби віряни могли молитися з дому.

UA: ЛЬВІВ забезпечить трансляцію наживо Великодньої Літургії з церкви Різдва Пресвятої Богородиці (УГКЦ), а пряму трансляцію Великодньої Утрені та Літургії з Кафедрального собору Святої Трійці у Запоріжжі (ПЦУ) готує UA: ЗАПОРІЖЖЯ. Як повідомила продюсерка Запорізької філії Суспільного Наталія Андреєва, особливістю трансляції з Запоріжжя буде переклад мовою жестів усієї пасхальної служби.

«Віруючи всього світу із нетерпінням та великим сподіванням на диво - ані трохи не менше, ніж диво воскресіння Хрестового. Хресний хід, який чинять в пасхальну ніч священнослужителі та віряни, наділений великим символізмом: так самого дві тисячі років тому жінки-мироносиці йшли до гробу Господнього, тож першими дізналися про його воскресіння. Ми саме з хресної ходи починаємо трансляцію Великоднього богослужіння із Кафедрального собору Святої Трійці, — говорить Наталія Андреєва. — А ще особливістю трансляції з Запоріжжя буде переклад мовою жестів усієї пасхальної служби, тож запрошуємо людей із вадами слуху приєднатися до загального святкування Великодня - свята свят та торжества торжеств»

Розклад трансляцій Великодніх богослужінь в ефірі UA: ЗАПОРІЖЖЯ буде таким: 

у суботу, 1 травня

  • 23:50 — Великоднє Богослужіння з Кафедрального собору Святої Трійці у Запоріжжі (ПЦУ). Трансляція триватиме до 03.30;

у неділю, 2 травня

  • 9:00-10:10 — Великодня Літургія з церкви Різдва Пресвятої Богородиці у Львові (УГКЦ).


Нагадаємо, місцеві суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіоUA: Радіо ПроміньUA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Новини регіонів України читайте на сайті suspilne.media.

Онлайн святкові богослужіння можна буде дивитися на сайті UA: ЗАПОРІЖЖЯ