Обслуговування українською. Два роки з Томосом. «Благодійна Україна 2020»: підсумки | Сьогодні. Головне | 18.01.2021

18 січ. 19:00


16 січня набула чинності 30 стаття Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», згідно з якою українська є обов`язковою мовою у обслуговуванні клієнтів закладів харчування, супермаркетах та інших громадських закладах.  Про те, як Запоріжжя переходило до «до лагідної» українізації, без міфів і «страшилок», що нав`язувалися суспільній свідомості запорізької громади представниками проросійських сил, щодо дискримінації російської та інших мов, розкажуть гості першої студії: Олена Ольшанська – мовознавиця, поетка, організаторка «Безкоштовних курсів української мови»;  Денис Тарасов – правозахисник; Станіслав Свідлов – мовознавець, активіст.

Два роки, як Православна церква України володіє Томосом від Вселенського патріарха. Як духовна свобода від Московської патріархії впливає на подальше утвердження ПЦУ у релігійному житті Запорізького краю, на прикладі святкування Водохреща в умовах карантинних обмежень, розповість гість другої студії єпископ Запорізької та Мелітопольської Єпархії ПЦУ Владика Фотій.

Про підсумки регіонального етапу Національного конкурсу «Благодійна Україна - 2020», який багато років поспіль проводить Асоціація благодійників України, розкаже гість третьої студії - менеджер по роботі з волонтерами БО «БФ «Карітас Запоріжжя» Юрій Вдовцов. 

З випусків новин ви дізнаєтесь про продовження мирних протестів під стінами ЗОДА та Національної поліції жителів Вільнянського району проти будівництва каолінового кар’єру. Проте, як у Запоріжжі вшановували пам`ять українських воїнів, що загинули під час героїчної оборони Донецького аеропорту у 2014-2015 роках. Та про те, як небайдужі запоріжці годували пташок на Хортиці.

Інші випуски
Більше відео