Мотор Січ - державі? Спадщина Новицького. Пункти вакцинації

19 бер. 19:00


11 березня Рада Національної безпеки та оборони під час засідання ухвалила рішення про повернення підприємства у власність держави.

Як заявив під час брифінгу за підсумками засідання секретар Ради з національної безпеки та оборони Олексій Данілов, це буде зроблено найближчим часом. “Мотор Січ" буде повернута українському народу та державі в законний, конституційний спосіб. З гостем нашої студії — Костянтином Денисовим, кандидатом економічних наук обговоримо цю ситуацію.

4-й том творів першого запорізького історика, археолога Якова Новицького 16 березня презентували в міській публічній бібліотеці у Запоріжжі. Про цю подію і про те, чим особливе це видання говоримо у студії. Гість - Сергій Білівненко — голова правління Запорізького наукового товариства ім. Якова Новицького. Вперше 4-тий том був презентований понад 10 років тому, а нині видання видозмінили. У ньому узагальнено джерела, на підставі яких Яків Новицький писав свою класичну “Історію міста Олександрівська”, зібрані матеріали з церковної історії, які відображають економічні і соціальні аспекти роботи Олександрівської фортеці, а також дані про перших фундаторів міста. На видання тому було витрачено понад 140 тисяч гривень - за рахунок міської програми “Охорони пам’яток і історії культури на 2018-2022 роки”. Відкритим лишається питання, скільки ще наступних томів творчої спадщини Якова Новицького буде надруковано.

Ще у випусках новин: У Запоріжжі починаючи з 22 березня планують відкрити стаціонарні пункти вакцинації від COVID-19. Про це сьогодні повідомив під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Кулинич. Стаціонарні пункти імунізації будуть розташовані у медичних закладах первинної допомоги.

Комунальне підприємство «Газета «Запорізька правда» припиняє свою діяльність і приєднується до КП «Запоріжжя». Таке рішення 18 березня ухвалили депутати Запорізької облради 8-го скликання на першій сесії. Якою буде подальша доля видання – дізнавались журналісти Суспільного.

Медичне ортопедичне ліжко з рухливими секціями та електронним керуванням передали благодійники сім’ї запоріжанки Тетяни Прохоровій — вона виховує п’ятьох дітей, двоє з яких мають діагноз ДЦП. Як це було, бачили журналісти Суспільного.

Інші випуски
Більше відео