Громади. Реконструкція парків. Лінійний прискорювач для онкохворих

15 кві. 19:00


Сьогодні у випуску:

Згідно з постановою Кабміну в області — утворено п’ять районів та 67 тергромад. Після виборів, що відбулися у 31 жовтня 2020 року, розпочався процес передачі комунального майна тергромадам. Тож, які ризики виникли щодо збереження закладів та про успішні приклади співпраці — розкажуть Тетяна Бордюг - керівниця запорізького регіонального офісу програми “U-Lead з Європою”, Борис Ковальчук - Більмацький селищний голова та Ігор Гнатуша - голова Комиш-Зорянської селищної тергромади. Парки Запоріжжя. Процес реконструкції парків Запоріжжя, журналісти Суспільного почали висвітлювати на початку березня цього року. Зокрема, площі Запорізької та парку Енергетиків. Журналісти Суспільного Запоріжжя акцентували увагу міських посадовців на занепаді цих місць, а сьогодні перевірили в якому вони стані. Тож гість студії — краєзнавець Роман Акбаш розповість про історичну цінність запорізьких парків. Зокрема своїми спогадами поділиться й учасниця масових сцен у фільмі «Весна на зарічній вулиці» Раїса Парубець. Дивіться у випуску новин: У Запоріжжі у травні планують розпочати експлуатацію нового лінійного прискорювача для лікування онкохворих за допомогою сучасних методів променевої терапії. Про це сьогодні повідомив директор «Запорізького регіонального протипухлинного центру» Михайло Єсаянц під час презентації нового обладнання.

У Запоріжжі продають спеціальні перепустки для проїзду у громадському транспорті. Такі повідомлення продавці публікують на різних інтернет платформах та у соціальних мережах. В ситуації розбираються правоохоронці. Новий графік роботи громадського транспорту у Запоріжжі змусив деяких містян добиратися до роботи і додому попутним авто, за допомогою соціальних мереж чи спеціальних додатків.

Представники збірної Запорізької області здобули 12 нагород під час розіграшу Кубку України з веслування на байдарках і каное. Змагання завершились у Дніпрі 12 квітня та були присвячені пам’яті Олімпійської чемпіонки Юлії Рябчинської.

У Крутоярівському лісництві відбулися спільні навчання рятувальників, поліції, Нацгвардії, фахівців обласного лісового та мисливського господарства, структурних підрозділів облдержадміністрації та Обленерго. 14 квітня ліквідували умовну пожежу у лісі.

Інші випуски
Більше відео