60 діб під вартою без права внесення застави. Таке рішення вчора ухвалив Ленінський суд Запоріжжя чоловіку, який вилив на свою співмешканку 4 літри окропу

15:35, 13 сер. 2019
 
60 діб під вартою без права внесення застави. Таке рішення вчора ухвалив Ленінський суд Запоріжжя чоловіку, який вилив на свою співмешканку 4 літри окропу

28 липня  після сімейної сварки його цивільна дружина погрожувала піти разом з дітьми. Чоловік дочекався, поки жінка заснула, та почав лити на неї гарячу воду.

У реанімації опікового відділення 25-річна Анастасія опиналася після сварки із цивільним чоловіком. Подробиці того дня дівчина розповідала волонтерці Златі Некрасовій , яка їй допомагає.

- "Настя планувала піти від нього. Протягом місяця вона зверталася в соціальні служби. Але в неї немає документів. Її чоловік все знищив аби вона не пішла.  Цього вечора  вони посварилися. Настя лягла спати і він облив її окропом. Потім коли вона підскочила  він вхопив її за волосся і обстриг" - розповідає засновниця благодійного фонду Злата Некрасова.

Випадки насильства в їхній родині повторювались протягом 7 років, каже Злата Некрасова. Дівчина виросла сиротою, у цивільному шлюбі народила двох дітей. Піти від чоловіка не було куди. 

Нині Настя перебуває у лікарні із 20% опіків. Найбільше постраждало обличчя, пошкоджена слизова оболонка ротової порожнини. На ліки лише протягом доби потрібно від 3 до 5 тисяч гривень. З усім необхідним тепер допомагають волонтери.

- "Її найближча поруга розповідала, що Настя приходила із синцями та гематомами. Був випадок коли дівчина перестрибнула через паркан , а чоловік за нею із ножем гнався. Морально дівчина почуває себе погано. Вона не очікувала таких наслідків сімейного життя. У неї повністю обпечене обличчя. Немає волосся . для неї це шок. Але лікарі кажуть, її стан поліпшився. Але у майбутньому їй доведеться пережити не одну операцію. " - говорить Злата.

Після скоєного чоловік Насті переховувався . Його затримали у студії одного із всеукраїнських каналів. Запобіжний захід чоловіку обрали вчора 12 серпня, у Ленінському суді Запоріжжя. 60 діб тримання під вартою без права внесення застави. Йому загрожує до 15 років ув’язнення. Винним у скоєному себе визнає, проте не погоджується із інкримінованою статтею.

Сьогодні Анастасії зробили першу операцію з пересадки шкіри. Попереду довга реабілітація та ще низка оперативних втручань. Залишається відкритим питання - де після лікування житиме мати одиначка Анастасія.