Команда із Запорізької області виграла змагання юних рятувальників «Школа безпеки», що відбулися на початку серпня у Львові

18:08, 13 сер. 2019
 
Команда із Запорізької області виграла змагання юних рятувальників «Школа безпеки», що відбулися на початку серпня у Львові

Сьогодні у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій в області учасників та тренерів привітали з перемогою.

Команда «Запорізька Січ» сформована в однойменному навчально-виховному комплексі з військово-спортивною підготовкою. 15 років заклад – підшефний у рятувальників області.

На початку серпня команда «Запорізька Січ» змагалася за звання кращої – понад 250 учасників змагань «Школа безпеки» з’їхалися до Львова. Протягом 4 днів долали різні перешкоди, гасили пожежу, одягали спеціалізовані костюми, рятували травмованих із висотної будівлі та на воді. Запоріжанка Дарина Кузакова капітан команди «Запорізька Січ» у дитячому русі «Школа безпеки» з третього класу, протягом 5 років із лави запасних «доросла» до капітана.

- "Щороку, навіть  щодня, я навчалася чомусь новому, на кожних змаганнях я дізнавалася для себе. Старалася все більше й більше, у мене не виходило, всі сидять відпочивають, а я намагаюся це все знову й знову проходити. Для цього конкурсу я теоретично для себе більше нового дізналася й практично. І тут ми всією командою знайшли спільну мову" - розповідає капітан команди «Запорізька Січ» Дарина Кузакова.

- "За місяць до змагань ми розпочали тренування. На Правому березі відпрацьовували естафету рятування на воді, на річці Дніпро. Це було наведення переправи, де ми відпрацьовували у парку Енергетиків теж на Правому березі. Дякуємо третій пожежній частині поряд, котра надала тренувальну базу. Я дуже пишаюся своїми вихованцями, вони чудова команда і я сподіваюся, що у подальшому ми продовжимо виховну й тренувальну діяльність, аби згодом, можливо, взяти участь у міжнародних змаганнях" - говорить керівник команди «Запорізька Січ» Олександр Ганжа.

На нинішніх змаганнях, у 20-ту річницю дитячого руху «Школа безпеки», команда «Запорізька Січ» виборола «золото» у молодшій групі - з-поміж 19-ти команд із усієї України.