На території історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» тривають зйомки серіалу «Абсолютно брехлива історія»

15:53, 14 сер. 2019
 
На території історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» тривають зйомки серіалу «Абсолютно брехлива історія»

Прем’єра серіалу запланована на жовтень 2020 року. Сьогоднішній знімальний день присвятили сценам за участі великої кількості акторів.

Розпочалися зйомки «Абсолютно брехливої історії» 7 серпня й тривають щодня, з ранку до вечора, окрім вихідних. На знімальному майданчику, облаштованому на території музейного комплексу «Запорозька Січ», змонтували додаткове обладнання. Зокрема, велику сцену. За словами продюсерки серіалу Оксани Іванюк – сам тут сьогодні по обіді розгортаються події.

- "Сьогодні ми знімаємо кілька сцен, які будуть відбуватися на загальних сборах. Події відбуваються на Хортиці і кошовий, старшина збирає всіх козаків і робить там ряд стратегічних оголошень. Сьогодні в нас з’їхалось багато акторів з Києва, приїхав Остап Ступка, Приїхав Олександр Піскунов. Назар і Іван Ісаєнко, Юра Дяк, вони у нас тут взагалі вже майже місяць на хортиці безвиїзно, Олександр Мельник… Тобто сьогодні дуже велика кількість акторів" - каже продюсера серіалу «Абсолютно брехлива історія» Оксана Іванюк.

Актори про своїх персонажів розповідають охоче, але сюжет не розкривають – мовляв, глядачеві буде не цікаво. Юрій Дяк каже, що всі герої в серіалі – позитивні. Та акцентує увагу на вбранні.

- "У мене багато тут таких карманчиків, він скажімо так багатошаровий, тому що – сорочка, скажімо так моя збруя з карманів, куди я все ховаю, потім ще йде жилет. Ну це саме в цьому варіанті. Потім в мене ще є жупан, і ще є кілька костюмів про які ми розкажемо потім, коли ви побачите кіно" - говорить актор Юрій Дяк.

Одну з головних ролей в серіалі виконує Остап Ступка. На роль пробувався на загальних засадах, але конкуренції не мав, каже продюсерка Оксана Іванюк. Тож задоволена, що долучився до команди. 

- "Процес чудовий, процес цікавий. Знаєте мало того, шоб актор знімався просто в кіно, дуже важливо шоб ще й був цікавий матеріал і ти з цікавістю занурюєшся в цей матеріал в цю епоху, в стосунки в звичаї, і я думаю, що для актора це велика удача, коли працює в такому матеріалі" - розповідає актор Остап Ступка.