У запорізькому Палаці спорту «Юність» тривають завершальні збори чоловічої та жіночої національних збірних із волейболу - перед виступами у фінальному раунді Чемпіонату Європи

18:20, 14 сер. 2019
 
У запорізькому Палаці спорту «Юність» тривають завершальні збори чоловічої та жіночої національних збірних із волейболу - перед виступами у фінальному раунді Чемпіонату Європи

Українки гратимуть проти команд Бельгії, Польщі, Італії, Словенії та Португалії. Ігри чемпіонату розпочнуться наприкінці серпня і триватимуть до 8 вересня.

Гравчиня збірної України Олександра Перетятько воліє від тренувань якомога швидше перейти до ігор. Попереду матч із бельгійськими волейболістками – чекає від нього складного протистояння.

- "Ми готуємось другий місяць, тому трохи морально втомились, хочеться вже більше ігор, тому що коли весь час тренування, то втомлюєшся, а коли ігри, то емоційно заряджаєшся. Тому чекаємо ігор, налаштовуємося, зараз починаємо розбирати суперників і вже конкретно під суперників будемо будувати свої моделі тренування. Ми налаштовуємось на перемогу, на боротьбу хорошу, тому що команда Бельгії непроста і ми будемо максимально розбирати її, аби досягти максимального результату" - розповідає гравчиня жіночої збірної україни з волейболу Олександра Перетятько.

Капітану збірної Надії Кодолі до цього двічі доводилося представляти Україну на континентальних форумах. Воліє перевершити свої попередні результати.  

- "Звичайно задоволені, що ми вийшли в чемпіонат Європи. Це вже для нас великий крок. Минулі ігри чемпіонату ми не дуже добре виступили, щоб вийти з групи, у нас були сильні команди в групі, у нас не було такого шансу, але ми старалися, я думаю, що ми показали достойні ігри і зараз ми настроюємося також на хороші ігри і на перемогу. Особисто від себе чекаю якнайкращий результат, ігри, помогти команді всім чим зможу, принести якусь користь" - говорить капітан жіночої збірної україни з волейболу Надія Кодола.

Завдання збірної на чемпіонаті Європи –  під час групового раунду вибороти місце у четвірці, задля того, щоби вийти до наступного етапу. За прогнозами головного тренера Гарія Єгіазарова, основна боротьба точитиметься із командами Бельгії, Словенії та Португалії. 

- "Підготовка триває повним ходом: ми провели тренувальний збір у Южному, Одеської області, а потім переїхали вже до Запоріжжя. Ми тут знаходимось із 25 липня. До нас на спаринг приїздила збірна Румунії, ми зіграли 5 товариських ігор із ними. З 16 по 18 серпня тут, у Запоріжжі у нас буде відбуватись турнір, присвячений Дню незалежності України, в якому будуть брати участь збірні Білорусії, Естонії. Ці дві збірні –учасники фінальної частини чемпіонату Європи, тому це будуть останні такі контрольні ігри перед чемпіонатом" - каже головний тренер жіночої збірної україни з волейболу Гарій Єгіазаров.

Стартовий матч континентального форуму проти збірної Бельгії відбудеться 23 серпня, у польському місті Лодзь. Свій перший поєдинок у запорізькому турнірі, присвяченому Дню Незалежності, головна жіноча волейбольна команда країни зіграє цієї п’ятниці, 16 серпня,  проти місцевого колективу Суперліги – «Орбіти-ЗНУ».