Представник запорізької Екокоаліції Олександр Костенко прийшов на зустріч із заступником голови запорізької облдержадміністрації Олександром Бабаніним

18:44, 14 сер. 2019
 
Представник запорізької Екокоаліції Олександр Костенко прийшов на зустріч із заступником голови запорізької облдержадміністрації Олександром Бабаніним

Разом із Олександром Бабаніним на зустрічі був присутній заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів запорізької облдержадміністрації Олександр Сергієнко. Спочатку обговорили питання перевірок шкідливих викидів на запорізьких підприємствах.  За словами Олександра Бабаніна, обласна державна екологічна інспекція проводить їх всього один раз на рік. А відтак потрібно змінювати законодавчу базу.

Торкнулись і питання, чому досі не запрацювала мобільна еколабораторія. Аби профінансувати її роботу, керівникам запорізького лабораторного Центру необхідно звернутися до органів місцевого самоврядування – депутатів міської чи обласної ради, - пояснив Олександр Сергієнко.   

- "Є профіліьні депутатські комісї. Звернутися до будь-якого депутата, хай він поставить на порядок денний засідання комісії, а потім на порядок денний сесії. І депутати вирішать, чи дадуть вони кошти, чи не дадуть. Все. І захистити це питання. Прийти на комісію і сказати: шановні депутати, у нас є лабораторія, ми потребуємо фінансування, коштів на такі-то реактиви. Нам потрібні спеціалісти, щоб обслуговувати цю лабораторію" - говорить заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів запорізької облдержадміністрації Олександр Сергієнко.

Олександр Бабанін пообіцяв екологу активніше взаємодіяти з громадськими діячами щодо створення системи комплексного екомоніторингу у Запоріжжі. 

- "Ми домовились про взаємодію і консультування по із представниками влади по тих важливих питаннях, які цікавлять суспільство та усіх нас" - повідомив представник запорізької Екокоаліції Олександр Костенко.

Нагадаємо: 7 серпня відбувся круглий стіл запорізьких екологів із представниками міської влади та народними депутатами України, на якому екологи запропонували створити у Запоріжжі комплексну систему  моніторингу навколишнього середовища.