Рух транспорту на греблі Дніпрогес відсьогодні обмежений у зв’язку з ремонтом проїжджої частини

15:04, 15 сер. 2019
 
Рух транспорту на греблі Дніпрогес відсьогодні обмежений у зв’язку з ремонтом проїжджої частини

Для вантажівок та габаритного транспорту – повністю, для іншого - частково. Дві смуги руху будуть перекриті. За регулюванням стежитиме патрульна поліція. Ремонт триватиме цілодобово і призупинятиметься в години пік. Оновлену дорогу планують відкрити 15 жовтня.

Сьогодні, 15 серпня, у Запоріжжі стартував ремонт проїжджої частини на греблі Дніпрогес, який співпав із капітальним ремонтом зливової каналізації на перехресті проспектів Соборного та Металургів.

- "Стосовно роботи громадського транспорту по Дніпрогесу: перекриваємо тролейбусні маршрути, які перетинають греблю. Усі тролейбуси працюватимуть до площі Запорізької. Автобусів це не стосується. Додатково працюватиме по три автобуси по напрямках тролейбусних маршрутів 3 і 8. Завод «Запоріжкабель» і вулиця Піщана. Інтервал руху 30 хвилин. Перенесена зупинка пр. Металургів, яка йде в сторону площі Запорізької перенесли навпроти ТЦ Фортуна. На 50 м від світлофора. Зупинку в напрямку Перемоги в сторону Хортицького району перенесли на 50" - повідомляє головний спеціаліст управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Ілля Жуков.

- "Тут триває капітальний ремонт зливової каналізації. Все пов’язано з тим, що тут ось просадка. Ми займаємося ремонтом. Наше завдання - розкопати, розібратися в причині. Покласти нові труби, нові комунікації. Закопати і на цьому ось все" - зазначає представник підрядної організації.

Рух транспорту із Заводського району через  перехрестя проспектів Соборного та Металургів припинили до завершення ремонту. У зв’язку з реконструкцією зливної каналізації зупинку «проспект Металургів» перенесли на інше місце. Але деякі запоріжці не бажають долати додаткові 50 метрів, тож зупиняють громадський транспорт прямо на проїжджій частині.

- "Люди ще не звикли. Вони трошки розгублені. І не розуміють з якого напрямку і куди їм їхати. Зараз, на проспекті Соборного і Металургів стоїть патрульний екіпаж, котрий  допомагає і водіям орієнтуватися і маршруткам показує, а акож людей консультує" - говорить тимчасово виконуюча обов’язки старшого інспектора прес-служби Управління патрульної поліції у Запорізькій області Катерина Шевченко.

Біля зупинки на проспекті Металургів розташовані декілька магазинів. В одному з них працює запоріжанка Дар’я Соломко.

- "Дуже незручно. Людям дійти до магазину зі звичної зупинки неможливо. Йдемо після роботи і не знаємо куди бігти" - каже запоріжанка Дар’я Соломко.

- "Хоча б написали людям, куди зупинку перенесли. Люди підходять і не знають, в який бік їм рухатися. Зараз я припускаю, що зупинку перенесли кудись туди. А люди ж повинні знати конкретно. Ну, в Інтернеті я читаю, але тут же треба написати куди перенесли" - говорить запоріжець Володимир Король.