Виставку малюнків «Безмежна Туреччина» відкрили в Центрі національних культур «Сузір’я», що розташований в Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці

8:11, 16 сер. 2019
 
Виставку малюнків «Безмежна Туреччина» відкрили в Центрі національних культур «Сузір’я», що розташований в  Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці

Вона стала підсумком конкурсу, оголошеного обласним товариством турецької культури «Туран» та кримсько-татарської громадської організації «Ана Юрт», за підтримки Генерального консульства Турецької республіки в Україні. Нагороди від консульства вручать учасникам та переможцям 21 серпня. На запорізький конкурс надіслали роботи й зі Швеції та Швейцарії, повідомив представник турецького товариства Туран Тосун. Загалом представлені 42 малюнки, 30 із них – від обласної бібліотеки «Юний читач», де діє художня студія. 

- "Я намалювала малюнок «Турецькі символи». На малюнку зображений турецький метелик, на честь прапора Туреччини, їхня чашка з символами на ній та намальований тюльпан, адже це теж символ Туреччини. Намалювала саме це, бо мені здалося, це буде цікавим. У Туреччині я ще не була, плануємо туди з’їздити, але ще не була" - розповідає учасниця виставки  Дарина Єфименко.

- "Я у новинах в Інтернеті бачила собор Софії. Мені він дуже сподобався і я захотіла його намалюват. У Туреччині я ще не була, але дуже хочу побувати та вивчати історію турецької мови. Туреччина дуже цікава, там тепло. Це інша країна і хочеться її вивчати" - говорить учасниця виставки  Людмила Ємельянова.