Розвиток місцевої демократії обговорили сьогодні в Запорізькій обласній раді

15:07, 16 сер. 2019
 
Розвиток місцевої демократії обговорили сьогодні в Запорізькій обласній раді

Розвиток місцевої демократії обговорили сьогодні в Запорізькійобласній раді. Зустріч відбулася в рамках проекту «Посилення впливу громадянського суспільства через розвиток місцевої демократії територіальних громад». Участь взяли представники об’єднаних територіальних громад, органів місцевої влади. Заступник голови Всеукраїнської організації  «Асоціація сприяння самоорганізації населення» Андрій Крупник приїхав з Одеси, аби поділитися досвідом. Він радить створювати сільські комітети.

- "Для того, аби допомогти з одного боку старостам, а з іншого боку для себе вирішити багато питань, до яких центральна садиба не доходить. Ми маємо надати пересічним громадянам право брати участь в підготовці, в обговоренні, в прийнятті та, найголовніше, в реалізації управлінських рішень, які на сьогодні виникають на рівні будь якого органу влади. В 25-ти регіонах достатньо цікавого, корисного досвіду. Ми цей досвід акумулюємо і розповсюджуємо для тих, хто хоче щось зробити. Є така формула, здається, вона добре працює: цінне надбання кожного має стати безцінним надбанням усіх" - говорить заступник голови Всеукраїнської організації  «Асоціація сприяння самоорганізації населення» Андрій Крупник.

- "Механізми впровадження місцевої демократії по-перше це повинно бути прописано в статуті громади. І хоча законодавство України не потребує, щоб обов’язково був статут, але якщо він є, це набагато краще. Це така місцева конституція, яка розписує яким чином громадськість може бути залучена до прийняття рішень, до обговорення рішень, до проведення експертизи громадської і тих проектів, які сьогодні планує наша влада" - каже голова благодійного фонду «Єдність за майбутнє» Тамара Огородова.

В рамках проекту «Посилення впливу громадянського суспільства через розвиток місцевої демократії територіальних громад» з середини вересня в області проводитимуть семінари, тренінги та консультації для керівників ОТГ.