У Шевченківському районі Запоріжжя з’явиться парк імені гетьмана Петра Сагайдачного

14:16, 17 сер. 2019
 
У Шевченківському районі Запоріжжя з’явиться парк імені гетьмана Петра Сагайдачного

На честь українського полководця пропонують назвати лісопосадку на Запоріжжі-Лівому. Ініціатором виступив Міжнародний Союз козаків «Запорозька Січ». Багато років територія була засміченою. Аби очистити її, козаки почали влаштовувати суботники. Організували толоку і сьогодні, учасники з’їхалися з багатьох районів області.

- "Сьогодні ми продовжуємо розгортати велику роботу для того, щоб згодом тут був парк Сагайдачного, це наша така мета. Думаю, що молодь,  полк Сагайдачного розпочав цю справу, і до нього дуже багато людей прийде  і буде допомагати. Ми з отаманом Свідерським неодноразово приїжджали до Маєра Федора Миколайовича голови адміністрації, він розуміє правильність ідеї, і я думаю, що і райадміністрація, міська рада підключиться до цього питання, бо це важливо, як приклад спільної роботи, і тут буде гарна територія відпочинку роки через 2-3, бо територія величезна, роботи багато, але є дуже багато бажаючих", - каже заступник голови координаційної ради з питань розвитку козацтва ЗОДА Дмитро Сухінін.

- "Я не історик, але є такі дані, які свідчать про те, що тут нога Сагайдачного теж ступала, тому в рамках ідейно-патріотичного виховання , і взагалі розвитку козацтва на нашій запорізькій землі ми працюємо над створенням тут ландшафтного парку ім.Сагайдачного" - говорить генеральний суддя міжнародного союзу козаків «запорозька січ» Павло Білан.