У Запоріжжі долучилися до всеукраїнської акції "Намалюй: якою ти бачиш Україну через 5 років?"

21:01, 24 сер. 2019
 
У Запоріжжі долучилися до всеукраїнської акції

ВІ «Активна Громада» і ГО «ВГО «Інститут «Республіка» запропонували креативно відзначити День Незалежності України: не просто відпочити у цей день, а помріяти про те, якою країна буде через 5 років. На Бульварі Шевченка перехожим було запропоновано долучитися до привітань та побажати своїй державі позитивних змін. Під час акції учасники могли намалювати або написати на великій карті України усі свої мрії та побажання. Акція одночасно пройшла у 25 містах у різних регіонах України.

У Запоріжжі до акції долучилося більше півсотні перехожих. Серед найпопулярніших були побажання миру та перемоги. Крім того, запоріжці побажали Україні процвітання, достатку, цілісності та єдності, верховенства прав людини , високої якості освіти (в тому числі – інклюзивної) та якісної української музики, а одне одному - любові, натхнення, вміння радіти та дякувати, впевнено дивитися у майбутнє та бути відповідальними. Окремо для Запоріжжя побажали чистого повітря та добудованих мостів. Траплялися і нестандартні побажання: наприклад - податкових пільг і "долару по 8".

Організатори сподіваються, що всі гарні слова втіляться у реальність, а небайдужі люди долучаться до процесу втілення спільних мрій. Одна з організаторок фестивалю, Олеся Лапікова так прокоментувала подію: 

"Подібні акції потрібні для того, щоб дозволити людям, випадковим перехожим, замислитися над майбутнім України, над тим, якою вони б хотіли бачити свою державу, та як сприймають власне місце і власний вплив у її житті. Дійсно, люди охоче долучалися до процесу, було дуже мало таких, хто байдуже проходив повз або відмовлявся відповідати. Адже мова йде про створення спільного світлого образу, певної колективної мрії про майбутнє і розвиток України, і спокуса привнести туди щось своє, особисте, є значною. Ми сподіваємося, учасники акції не тільки пам’ятатимуть свої побажання та ідеї, але також зрозуміють: саме вони можуть наблизити цю ідеальну реальність власними діями та спільними зусиллями."