Жителю Донецької області, який намагався скоїти теракт у Запоріжжі, ухвалили вирок

14:23, 9 жов. 2019
 
Жителю Донецької області, який намагався скоїти теракт у Запоріжжі, ухвалили вирок

    60-річному жителю Донецької області, який намагався скоїти теракт у Запоріжжі, Жовтневий районний суд міста ухвалив вирок – 5 років позбавлення волі. По це сьогодні кореспондентам Суспільного повідомив речник Служби безпеки України в Запорізькій області Сергій Левченко.

   Нагадаємо, 7 червня чоловік встановив саморобний вибуховий пристрій потужністю майже півтора кілограма пластиду у житловому кварталі на бульварі Гвардійському в обласному центрі. За задумом кураторів, вибух мав призвести до людських жертв і дестабілізації суспільно-політичної обстановки в області. На цих архівних кадрах – місце, де планувався терористичний акт та затримання виконавця одразу після спроби ініціювати вибух.

     «В ході досудового слідства, слідчі СБУ встановили, що уродженець РФ восени 2018 року був завербований представниками так званого «МДБ ДНР». Він пройшов підготовку у навчальному центрі бойовиків із вибухотехнічної справи і отримав завдання на скоєння теракту. Під час досудового слідства терорист визнав свою вину повністю» - наголосив речник Служби безпеки України в Запорізькій області Сергій Левченко.