Запоріжжя долучилось до Всеукраїнського проекту «Індія. Відчути та почути»

16:33, 9 жов. 2019
 
Запоріжжя долучилось до Всеукраїнського проекту «Індія. Відчути та почути»

     Запоріжжя долучилось до Всеукраїнського проекту «Індія. Відчути та почути». В туристичному центрі міста розпочався цикл лекцій, присвячених індійській філософії та постаті Махатми Ганді. Одна з них відбулася вчора: представники організації «Новий Акрополь» розповіли про основні ідеї Ганді, його життєвий шлях. Також з’ясовували, чи можливо застосувати його ідеї в українських реаліях.

 

    "Я почув такі слова: треба, щоб були ідеї і цілісність натури, щоб все у людини було цільне. Все вмістилось в одном в його персоні, в його сутності, із чого людина взагалі створена? Створена, перш за все, як сутність. Це і ідеї, і фізичне тіло, і духовний склад" - каже слухач лекції Сергій Калуга. 

  "Він був дуже суворий, в першу чергу, до себе і при цьому був сповнений великої любові до людства і оцього прагнення серця, до істини. До того, в якій формі її важливо шукати та відтворювати. В тій історичній ситуації, в якій він опинився. Ціль, висока мета, яка пов‘язана з тим, щоб звільнити індійський народ і все це почалось в Південній Африці. І, насправді, та несправедливість, яку він спостерігав, вона, звичайно, викликала в нього і гнів, і якийсь поштовх був до супротиву" - каже керівниця запорізького відділення культурної асоціації «Новий Акрополь» Надія Комарова.