«Соціальний патруль Запоріжжя» пропонуватиме наявні соціальні послуги громадянам, які цього потребують

18:13, 9 жов. 2019
 
«Соціальний патруль Запоріжжя» пропонуватиме наявні соціальні послуги громадянам, які цього потребують

    Відсьогодні представники «Соціального патруля Запоріжжя» виїжджатимуть до місць харчування бездомних людей та до реабілітаційних центрів, аби запропонувати наявні соціальні послуги громадянам, які цього потребують. Також реагуватимуть на адресні прохання про допомогу від безхатьків. Сьогодні Соцпатруль завітав до християнського реабілітаційного центру для безпритульних людей "Дім милосердя". Зараз там знаходиться 33 людини без постійного місця проживання. Деякі з них не мають паспорта і не можуть влаштуватися на роботу.

 

      "Жив раніше в Нікополі, в Дніпропетровській області. Мого батька вбили, квартиру забрали. В суді сказали, що в мене не могли так віджати квартиру. Поки я жебракував, держава продала мою квартиру. Я не судився, бо не маю коштів на юристів. Планую відновити документи, щоб був дім, жити, працювати, хочу щоб дівчина була. Хочу жити як живуть звичайні люди - каже запоріжець Андрій Лобанов.

    "Я проходив реабілітацію. Був там 2 з половиною роки. Потім пішов звідти. Вирішив сам відкрити центр, хочу допомагати людям, створювати їм умови. Не так як в деяких організаціях, щоб не вважали ніби заради коштів, а насправді це моя родина. Я живу ними, вони мені небайдужі" - розповів Олександр Картелян

   "Соціальне патрулювання має на меті виявити безхатченків в місцях їх найбільшого скупчення. Разом з волонтерами, з представниками громадських, релігійних та інших організацій ми склали графік патрулювання на жовтень та листопад цього року" - розповіла соціальна працівниця центру обліку бездомних осіб Олена Байдук.