106 осіб загинуло з початку року на дорогах Запорізької області

13:25, 10 жов. 2019
 
106 осіб загинуло з початку року на дорогах Запорізької області

    З початку 2019 року, станом на 8 жовтня, на автошляхах міста Запоріжжя та Запорізької області сталося 433 дорожньо-транспортних пригоди з постраждалими, з них 93 – зі смертельними наслідками. В результаті аварій на автошляхах загинуло 106 осіб - повідомляють в ГУНП України в Запорізькій області.

    Найчастіше причинами дорожньо-транспортних пригод є порушення правил маневрування, недодержання дистанції, перевищення безпечної швидкості, порушення правил проїзду перехресть та пішохідних переходів, керування транспортним засобом у нетверезому стані. 

    Слід зазначити, що водіями у стані алкогольного сп’яніння скоєно 23 ДТП, в результаті яких постраждали громадяни. Крім того, поліцейськими з початку року стосовно водіїв складено 2403 адміністративних протоколи за ознаками ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).