У чоловічій гандбольній Суперлізі 9 жовтня відбувся заключний матч 4 туру

14:13, 10 жов. 2019
 
 У чоловічій гандбольній Суперлізі 9 жовтня відбувся заключний матч 4 туру

  У чоловічій гандбольній Суперлізі 9 жовтня відбувся заключний матч 4 туру. Вперше у новому сезоні зустрічались флагмани вітчизняного гандболу – дві запорізьких команди. У Палаці спорту «Юність» «Мотор» в якості господаря приймав «ЗТР». 

   Починаючи з грудня 2014 року, коли «ЗТР» вигравав у чемпіонаті у своїх земляків, нинішня зустріч відрізнялась від багатьох попередніх. «ЗТР» протягом матчу нав’язував боротьбу господарям, а наприкінці мав шанс на сприятливий результат.
За рівної боротьби у першому таймі, підлеглі Віталія Андронова наприкінці тридцятихвилинки двічі виходили вперед – 14:13 та 15:14. Але, «Мотор» на перерву пішов в якості лідера – 16:15. У другому таймі віце-чемпіон продовжив триматись поруч у рахунку та кілька разів зрівнював результат на табло. За шість хвилин до завершення чинний чемпіон відірвався на 3 голи 29:26, але витримати такий гандикап не зумів – 30:29 у підсумку.     

    "Як завжди не вистачає якихось дрібниць. Сьогодні нам не вистачило досвіду. Нам не вистачило кидків із задньої лінії. Але у нас сьогодні воротар був на висоті. Зараз важко щось аналізувати повноцінно, але у нас у цій грі було головне – це самовідданість" - каже головний тренер гандбольного клубу «ZTR» Віталій Андронов. 

   Головним героєм зустрічі у складі «ЗТР»-у став Дмитро Веремчук, який протягом матчу неодноразово рятував команду та відбив 5 семиметрових.  

    "Радує те, що у цій грі ми довели, ми можемо грати на рівних із «Мотором». Програли тільки один м’яч. Це початок сезону і нам дійсно не вистачає гідної ігрової практики, натомість, у «Мотора» позаду чимало сильних зустрічей на міжнародному рівні. Минулого сезону ми програвали «Мотору» по 10 м’ячів. Цей сезон почали невиразно матчем за Суперкубок. Але надалі, впевнений, ми ще поборемося, і як мінімум два очки вдасться відібрати" - розповів воротар гандбольного клубу «ZTR» Дмитро Веремчук .

   На грі «Мотора» позначився напружений графік виступів одразу у трьох офіційних турнірах, каже лівий півсередній Станіслав Жуков.

   "Безумовно, втома накопичується. Нам вперше доводиться грати таку велику кількість офіційних матчів. Причому всі ігри у нас принципові та напружені. Але ми готувались до зустрічі з нашим найбільш принциповим суперником у чемпіонаті країни, адже розуміємо, що кожен матч на вагу золота. Виграли – добре, тепер робитимемо висновки" - наголосив гравець гандбольного клубу «Мотор» - Станіслав Жуков.

  
  Після чотирьох турів «Мотор» очолив турнірну таблицю чемпіонату, випередивши «ЗТР» на 2 очки. Відпочивати обом запорізьким клубам ніколи. 12 жовтня «Мотор» у Лізі чемпіонів зіграє проти білоруського «БГК» на виїзді, а «ЗТР» 13-го прийматиме вдома македонський «Бутель» у рамках Кубку ЄГФ.