Семінар в рамках спільного проєкту благодійного фонду «Єдність за майбутнє» відбувся в Запоріжжі

17:33, 10 жов. 2019
 
Семінар в рамках спільного проєкту благодійного фонду «Єдність за майбутнє» відбувся в Запоріжжі

   Подолання наслідків військового конфлікту та його вплив на жінок і дівчат, запобігання та протидія насильству в громадах - головні теми семінару, який розпочався сьогодні в Запоріжжі. Відбувається семінар в рамках спільного проєкту благодійного фонду «Єдність за майбутнє» та Організації Об’єднаних Націй із відновлення та розбудови миру. У ньому беруть участь представниці громадських організацій та об’єднаних територіальних громад Запорізької області.

   «У нас сьогодні присутні представниці п’яти ОТГ: Біленьківської, Остряківської, Гірсівської, Комиш-Зорянської та Комишувацької. Представниці – це заступниці голів цих громад, які виконують функції уповноважених осіб з гендерних питань, з питань рівних прав жінок та чоловіків. Це працівники, які виконують свої обов’язки, працюючи з соціально незахищеними верствами населення. І це громадськість,  яка сьогодні організована. І в рамках цього проекту створені групи самодопомоги, які співпрацюють з місцевою владою. Це для того, щоб громада почула громадськість. І щоб сьогодні влада більш ефективно працювала з громадськістю" - розповіла голова правління запорізького БФ «Єдність за майбутнє» Тамара Огородова.

   Проводять тренінги у Запорізькій, Донецькій та Луганській областях. За словами його організаторів, проєкт забезпечує навчання, а вже впровадження змін залежить від самих учасниць. Домініка Стояноска вважає українок винятковим прикладом того, як жінки добре знають свої права та обов’язки. За словами менеджерки програми, немає універсального рецепту від гендерно зумовленого насильства та гендерної нерівності. Проте, ці питання мають регулюватися на законодавчому рівні.

    "Існує досить багато норм та стандартів, законодавчих актів, які спрямовані на вирішення саме питань гендерної нерівності та гендерно-зумовленого насильства. Не варто забувати про Конвенцію з ліквідації всіх форм насильства. В тому числі гендерно зумовленого насильства. Або, наприклад, Стамбульську конвенцію, яка, до речі, досі не ратифікована в Україні. І, звісно, ми працюємо ще й над рівнем національного законодавства" - каже менеджерка програми організації об’єднаних націй Жінки Україна Домініка Стояноска. 

  Працює проєкт вже майже рік. Загалом він діятиме протягом трьох років.