Сьомий рік поспіль із діркою в стелі в квартирі № 13 по вулиці Фундаментальній, 7, що в Заводському районі Запоріжжя, живе родина Наталії Оністратенко

17:57, 10 жов. 2019
 
Сьомий рік поспіль із діркою в стелі в квартирі № 13 по вулиці Фундаментальній, 7, що в Заводському районі Запоріжжя, живе родина Наталії Оністратенко

   Сьомий рік поспіль із діркою в стелі в квартирі № 13 по вулиці Фундаментальній, 7, що в Заводському районі Запоріжжя, живе родина Наталії Оністратенко. Каже: на численні звернення до комунальників, а також до служби 1580 ніхто не реагує. Не краща ситуація й у інших квартирах: гнилі дахи та стелі.

    На облущених стінах колишнього заводського гуртожитку - від постійної вогкості – грибок. Під’їзд та внутрішній коридор не відремонтовані. Свої квартири люди, також, не ремонтують, кажуть: марна витрата грошей. Наталія з донькою та маленькою онукою проживає в однокімнатній квартирі. Донька Вікторія показує на дірку в стелі посередині кімнати. У квартирі напроти – схожа картина. Там проживає двоє малолітніх дітей.

      "Два роки тому нас взяла на баланс керуюча компанія «Запоріжремсервіс». Однак за два роки ми від них ніяких послуг не отримали. Вони нічого не хочуть робити. Будинок – у жахливому стані. В нашій квартирі – дірка вже багато років. Спочатку «Основаніє» нічого не робило, потім «Наше місто», тепер «Комунбуд». Нещодавно у нас засмітилась каналізація, ми звернулись до комунальників по допомогу. Вони сказали: у вас великий борг, ми нічого робити не будемо. Поміняли каналізацію за власний кошт, скинулися, хто скільки зміг. Чеки зберегли. Знову звернулися до керуючої компанії: зніміть із нас частину боргу, тому що ми ремонтували каналізацію за свої гроші. Вони знову відмовили" - каже мешканка квартири №13, вул.Фундаментальна, 7 Наталія Оністратенко. 

     У двоповерховій будівлі – 24 квартири. Загальний борг за комунальні послуги - понад 25-ти тисяч гривень. Хтось не платить через брак коштів, хтось, як Наталія Оністратенко, принципово: не надаються послуги з утримання будинку – ні за що платити. Борг за квартиру Оністратенко становить 3 тисячі гривень.

        "Я їм сказала: за утримання будинку платити не буду. Я вже багато років живу з діркою у стелі. У мене в квартирі маленька дитина – три з половиною роки, їй загрожує небезпека, стеля може в будь-яку секунду обвалитися – а ви нічого не робите. Я вже зверталась і до телебачення, й до мера. У Буряка спочатку побігали, пообіцяли навіть закласти дірку, а потім про нас забули" - додала мешканка квартири №13, вул.Фундаментальна, 7 Наталія Оністратенко. 

     Будинок зведений у 1948 році, і з того часу в ньому не проводився капітальний ремонт, -  прокоментувала телефоном стан будинку начальниця відділу технічного обслуговування «Запоріжремсервісу» Людмила Золотенко. Але через несплату мешканцями за комунальні послуги на проведення капітальних та поточних ремонтів коштів немає.    

        "За попередніми підрахунками, вартість ремонтних робіт у будинку становить 90 тисяч гривень. Будинок обслуговується за кошти мешканців, і безплатно ні капітальні, ні поточні ремонти ми не проводимо. Але люди не платять за комунальні послуги. Накопичений борг  - 25 тисяч гривень. Як ви гадаєте, чи є у нас кошти на проведення цих робіт? Я бачу, що немає" - розповіла начальниця служби технічного обслуговування та виробництва «Запоріжремсервісу» Людмила Золотенко.

    Щодо щурів у підвалах, Людмила Золотенко порадила мешканцям будинку подати заяву на проведення в ньому дератизації та дезинсекції. Протягом тижня комунальники мають їх виконати.