До Дня захисника України військовослужбовець Ігор Турупенко продекламував свої вірші журналістам Суспільного

16:37, 14 жов. 2019
 
До Дня захисника України військовослужбовець Ігор Турупенко продекламував свої вірші журналістам Суспільного

До Дня захисника України військовослужбовець Ігор Турупенко продекламував свої вірші журналістам Суспільного, аби ознайомити зі своєю творчістю. Писати їх автор почав після того, як повернувся з зони проведення АТО.

До Дніпропетровського шпиталю Ігоря Турупенка евакуював гелікоптер з Курахова, що у Донецькій області. Тоді, 9 вересня 2014 року, життя чоловіка суттєво змінилось. Тепер він гортає пробний примірник майбутньої збірки власних віршів та поем:

"Гелікоптер доправив у Дніпропетровський військовий госпіталь. Поставили діагноз - бронхіальна астма та психо-соматичне захворювання. У мене почались закриватись легені. Можливо, від холоду чи то від нервів. Приблизно 30 разів лежав під системами протягом цих п’яти років. 04:25 Я став бідним, не мав можливості прогодувати сім’ю.  Моя дружина служить, вона забезпечує мого сина та допомагає мені. Я став самотнім та почав писати."

2014 рік став початком нового етапу в житті Ігоря Турупенка, коли він 2 березня став до лав Збройних сил України:

"Вирувало життя, народився син, я побудував будинок. Настав 2014 рік - бентежний час. 2 березня 14 року я увійшов до лав Збройних сил України. Другого березня 14 року, відповідно до припису, я прибув на центральний військкомат міста Запоріжжя. Обійняв посаду начальника відділу зв’язку та інформатизації у центральному військкоматі. Мене спрямували до третього батальйону 72-ї бригади, яка зараз називається «Чорні запорожці». Там виконував завдання старшого групи розвідки, доки мав змогу. До евакуації."

Після участі в АТО Ігор Турупенко працював у військкоматі, призивав людей на службу туди, звідки повернувся сам. За словами чоловіка, були дні, коли у військкомат приходило по вісім вагітних дівчат і просили не забирати їхніх чоловіків. На думку Ігоря Турупенка, Україні потрібен мир та порозуміння. «Ми маємо стати сильними, успішними та перспективними. Лише тоді ворог проходитиме повз, опустивши голову та очі на землю», - вважає чоловік.