Капітальний ремонт злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» повністю завершений

16:25, 15 жов. 2019
 
Капітальний ремонт злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» повністю завершений

Капітальний ремонт злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту «Запоріжжя», що розпочали 3 вересня, повністю завершений. Рейси відновлять із 22 жовтня. Завдовжки оновлене покриття - 2,5 кілометри, завширшки - 28 метрів. На ремонт злітно-посадкової смуги витратили 328 мільйонів гривень. Кошти виділили з міського бюджету. Виконувала роботи турецька підрядна компанія «Онур Конструкціон Інтернешнл», котра дає на оновлене покриття смуги 5-річну гарантію.

"На сьогодні підрядник виконав усі взяті на себе зобов’язання. Під час виконання робіт, коли робили демонтаж, були знайдені плити 50го року, котрі потрібно було більш якісно відфрезерувати, здійснити додаткові роботи, задокументувати цей процес. Є домовленість відтепер відкрити низку міжнародних, нових напрямків та збільшення існуючих. Наприкінці жовтня планується 4 рейси – це Бориспіль. У листопаді авіаперевізник виконає 6 рейсів. Наступного року плануємо збільшити кількість рейсів на Київ, до 6-7 рейсів на тиждень. Також було заявлене відкриття нових рейсів до Тель-Авіву, котрі плануємо відкрити 28 листопада, також рейс до Шарджа, Об’єднані Арабські Емірати – двічі на тиждень."

ОЛЕКСІЙ ДУБРЕВСЬКИЙ,

В.О. ДИРЕКТОРА МІЖНАРОДНОГО АЕРОПОРТУ «ЗАПОРІЖЖЯ»

Новий термінал міжнародного аеропорту «Запоріжжя» здадуть в експлуатацію до кінця цього року. Зараз приміщення оздоблюють усередині, ззовні – виконують благоустрій території.

"Початок будівництва був профінансований з бюджету - це основне джерело фінансування. Багато залежало і від самого аеропорту, весь прибуток, який був зароблений аеропортом був спрямований на будівництво цього об’єкту. На цей рік  у нас 280 мільйонів – за рахунок бюджетних коштів з бюджету, 44 мільйони – повернення ПДВ + 10 мільйонів орієнтовно за рахунок прибутку підприємства,  і десь 8 мільйонів доларів – за рахунок кредитних коштів аеропорту"

СЕРГІЙ МІШОК,

ЗАСТУПНИК ЗАПОРІЗЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ