У школі-інтернат «Козацький ліцей», що у Запоріжжі відбулось урочисте відкриття IV Всеукраїнської Асоціації лідерів учнівського самоврядування «Сокіл»

13:14, 22 жов. 2019
 
У школі-інтернат «Козацький ліцей», що у Запоріжжі відбулось урочисте відкриття IV Всеукраїнської Асоціації лідерів учнівського самоврядування «Сокіл»

   Сьогодні у запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей» відбулось відкриття IV Всеукраїнської Асоціації лідерів учнівського самоврядування «Сокіл». У програмі зльоту – святкова сокілька ватра, конкурс краси, екскурсії містом, дискотека і не лише. У 2014 році у відповідь на криваві події, на горі Маківка, біля меморіалу Січових стрільців було проголошено про створення учнівської організації «Сокіл». Відбувається зліт Всеукраїнської Асоціації лідерів учнівського самоврядування «Сокіл» вже четвертий рік поспіль. Минулі роки він проходив у Хмельницьку, Києві, у Моршині, Львівської області. Цьогоріч учасників приймає Запоріжжя. За словами засновника організації Ярослава Турянського, кожен зліт дотримується певного ритуалу, традицій.

       "Головне наше завдання, нашої скаутської організації – це підготувати дітей до майбутнього дорослого життя і одночасно показати нашим учням, нашим дітям, яка велика і багата Україна, скільки багато різноманітних регіонів. Ми маємо завдання наших дітей подружити, познайомити. І щоб вони твердо зрозуміли, що Україна одна, єдина держава, багата, різноманітна" - говорить президент асоціації керівників заклдів освіти «Відроджені гімназіі України» засновник учнівської організації лідерів учнівського самоврядування «Сокіл» Ярослав Турянський.

   Кожен, хто прагне вступити до лав соколят, має традиційно обов’язково прийняти клятву українського сокола. Про основні принципи клятви розповів кошовий отаман «Запорізького січового колегіуму» Богдан Козлов.

        "Потрібно бути патріотом своєї країни, розуміти, для чого ти це робиш. І мати впевненість в тому, що саме ти повинен бути, мати гідність. І десь лідерські стосунки. Тому, що потрібно і вести за собою, і вміти десь і послухати свого наставника" - каже кошовий отаман «Запорізького січового колегіуму» Богдан Козлов.

Цього року участь беруть 98 учасників з Запорізької, Тернопільської, Волинської, Херсонської, Одеської та Полтавської областей. Випускнику Розсошинської гімназії, Полтавської області Дмитру Якименко, найбільше очікує на екскурсійну програму.

- "У програмі нашого зльоту є  музичний фестиваль «Сокільські зорі», конкурс строю та пісні, який відбувся вчора, я гадаю, ми результативно показали себе. І будемо сподіватись на перемогу. І також конкурс для дівчат «Сокільська красуня». Від програми заходу ми найбільше сподіваємось на екскурсійну програму. Особисто я в Запоріжжі вперше, то хотілося б подивитись на славне козацьке місто" - говорить випускник Розсошенської гімназії Полтавської області Дмитро Якименко.