Опалювальний сезон у Запоріжжі планують розпочати 28 жовтня

16:52, 22 жов. 2019
 
Опалювальний сезон у Запоріжжі планують розпочати 28 жовтня

   Опалювальний сезон у Запоріжжі планують розпочати 28 жовтня. Вже зараз ведеться підготовка тепломереж до подачі гарячої води в будинки та установи. Про це сьогодні розказав заступник міського голови Запоріжжя Олексій Бородай на прес-конференції щодо проблем житлово-комунального господарства перед стартом опалювального сезону. 

     "Згідно данним синоптиків на вихідні дні уже субота-неділя – є зменшення температури вночі до нуля, тому прийнято рішення  і  мабуть завтра в середу мер підпише розпорядження  щодо початку опалювального сезону 28 числа. в суботу неділю концерн  міські теплові мережі розпочинає так звану «холодну прокрутку», включаєм сетьові насоси і починаєм закачувати воду в будинки. 28 зранку розпалюєм котли, в першу чергу будуть запущені дитячі садки, больниці і поліклініки та школи" - розповів заступник міського голови Запоріжжя з питань діяльності виконавчих органів ради Олексій Бородай.

   За словами Олексія Бородая, цього року існує загроза затримки подачі теплоносія до мереж. Причина - нестача кваліфікованих кадрів в штатах керуючих компаній.

   "Надали нам інформацію щодо тих ресурсів і робітників, які будуть працювати. Ми бачимо шо наразі їх недостатньо, тому згідно з тією кількістю робітників, які є і будемо з котелен надавати теплоносій на будинки, щоб не було такого, щоб ми теплоносій подали на, допустим, Хортицький район на 100% а слюсарів і сантехніків там 10 чоловік, котрі фізично не вспінуть зайти на кожний дом та надати цю послугу. Тому це буде як веєрно подаватись. І мабуть за тиждень, є така надія, кожен будинок буде з теплоносійом" - наголосив заступник міського голови Запоріжжя з питань діяльності виконавчих органів ради Олексій Бородай.