В Запоріжжі відкрили "Гармонію осені"

15:26, 7 лис. 2019
 
В Запоріжжі відкрили

Живопис та графіка поєдналася у новій виставці, котра відкрилася 6 листопада у Запорізькому фотоклубі. В експозиції «Гармонія осені» взяли участь 19-ть авторів. Всі - вихованці арт-студії «Гармонія», котра діє в обласному центрі майже 9 років.

Життя Світлани Преображенської ніколи не було пов’язане з мистецтвом. Жінка працює в лабораторії. А три роки тому захопилася живописом, коли почала відвідувати арт-студію «Гармонія». Протягом цього часу створила 60 робіт, пише олією.

"Сьогодні в мене 21 робота, тут і квіти і звірі. Звичайно мені подобається остання робота – це лев (00313), завжди закохуюся в останню роботу, поки її не намалюю не можу зупинитися. Це моє хобі, малюю завжди, кожен день, сама малюю вже, малюю навіть вночі, дуже вдохновляюсь, дуже подобається мені"

СВІТЛАНА ПРЕОБРАЖЕНСЬКА,

УЧАСНИЦЯ ВИСТАВКИ «ГАРМОНІЯ ОСЕНІ»

Наталя Клименко, навпаки, про мистецтвом мріяла з дитинства, втім, до арт-студії «Гармонія» прийшла 2 роки тому. Написала 6 картин, котрі представила на виставці. Перевагу надає яскравим акриловим фарбам.

"Я вдома з нуля дитячою гуашшю просто малювала архітектуру, прийшла з цими роботами в папці і показала в студії, мені сказали, що діло буде, тому продовжила в студії навчатися більш професійний навичкам. Дуже люблю яскраві роботи, і пейзажі. В мене здебільшого яскраві акрилові кольори, тому роботи мої виділяються серед інших. Остання моя робота – це Африка, ось дівчина сидить. Я цей образ побачила десь рік тому, виношувала ідею, адже робота складна, важко малювати людину не маючи професійних навичок, але вона пішла в мене дуже добре, було цікаво з нею працювати , він кожного мазка риси обличчя змінювали, і це надихало."

НАТАЛЯ КЛИМЕНКО,

УЧАСНИЦЯ ВИСТАВКИ «ГАРМОНІЯ ОСЕНІ»

Понад 130 картин, представлених на виставці, виконані у різних техніках. Всі автори різного віку та з різним досвідом малювання. Об’єднує їх любов до творчості.

"Сьогодні ми відкрили чудову осінню виставку.  Ми намагалися і залу прикрасити , зробити її яскравою, мальовничою, щоб у  кожного, хто переступив поріг виставкової зали, одразу піднявся настрій. Хотіли наші сірі будні розфарбувати яскравими кольорами"

СВІТЛАНА ЖАХОВСЬКА,

КЕРІВНИЦЯ АРТ-СТУДІЇ «ГАРМОНІЯ»

"На відміну від інших, Гармонія в нас виставляється і навесні, і восени. Хочу відмітити зростання рівня творчості, майстерності художників. З’являються нові імена, особливо, тут є професійні роботи виконані пастеллю, це чудово. Також є кілька робіт, які відповідають високому рівню живопису"

ОЛЕГ БУРБОВСЬКИЙ,

ГОЛОВА ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ СПІЛКИ ФОТОХУДОЖНИКІВ УКРАЇНИ

Експонуватиметься «Гармонія осені» протягом 2 тижнів.