Мости через Дніпро у Запоріжжі повинні відкрити за два роки

17:38, 7 лис. 2019
 
Мости через Дніпро у Запоріжжі повинні відкрити за два роки

Мости через Дніпро у Запоріжжі повинні відкрити за два роки – про це сьогодні наголосив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, перебуваючи в обласному центрі. Глава уряду сказав, що першими мають звести верхові мости, тобто ті, що вище течії.

Експертиза, котру обласна служба автомобільних доріг здійснила сьогодні на зведеній частині мостів, встановила, що об‘єкт придатний для подальших робіт. Рік тому будівництво призупинили через те, що служба автомобільних доріг відправила проєкт на корегування. Наприкінці жовтня цього року цей процес завершили.

"Постало таке завдання: проєктна організація, котра робила корегування, мала обстежувати всі споруди, які вже були зведені, дати свій висновок: чи можна його використовувати в подальшому будівництві? Вони це все обстежили, видали ремонтні комплекти для певних споруд. Тобто, десь є іржа, десь перильні огорожі доробити. Таких глобальних питань там не було. Є дефекти, які виникли з часом, поки роботи не здійснювались, але всі дефекти будуть ліквідовані. Тому процедура тендера і майбутні підрядна організація буде виконувати роботи з урахуванням цих дефектів."

АНДРІЙ ІВКО НАЧАЛЬНИК СЛУЖБИ АВТОМОБІЛЬНИХ ДОРІГ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Нагадаємо, розпочалося будівництво запорізьких мостів у серпні 2004-го року. Звести їх обіцяли до 2008-го, потім 2012-го, 14-го та 16-го роках. Упродовж цього часу вартість будівництва з початкових 5-ти мільярдів гривень зросла більше, ніж удвічі.

"В державному бюджеті на цей рік ми вже знайшли 750 мільйонів і в наступному році заклали окремою строчкою на мости ще 500 мільйонів гривень. Плюс, необхідні кошти  ми будемо надавати за рахунок дорожнього фонду. Тобто, гроші в державному бюджеті на те, щоб добудувати цей об‘єкт, ми знайдемо. Для нас очевидною є ситуація наступна: протягом двох років міст має поїхати, це можливо, у нас є проект, який вдалося зараз завершити. Його конструктивну частину я, звичайно, не можу оцінювати. Я думаю, якщо ми якісно проведемо тендер, і на тендері оберемо хорошого підрядника, то ми матимемо успішний проект."

ОЛЕКСІЙ ГОНЧАРУК ПРЕМ‘ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ

На завершення будівництва мостів мають витратити близько 13 мільярдів гривень, сказав начальник обласної служби автодоріг Андрій Івко. Нині фахівці розпочали підготовку тендерної та технічної документації.